tag:blogger.com,1999:blog-1728227169430275806.post4085480462077656432..comments2023-12-17T10:03:36.378-08:00Comments on bududub: Náš kvásek Otesánek bududubhttp://www.blogger.com/profile/09695200133444969878noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1728227169430275806.post-17845043749604794172013-12-06T22:41:50.965-08:002013-12-06T22:41:50.965-08:00S recepty na chleba je trochu potíž. Tady striktně...S recepty na chleba je trochu potíž. Tady striktně neplatí dodržování váhy jednotlivých ingrediencí. Respektujeme poměr, ale dolaďujeme podle oka. Každá mouka má jinou "nasákavost". Doporučuji přidat tekutinu, aby těsto bylo té správné chlebové konzistence - mírně lepivé, vláčné, o trochu hutnější než třeba na koláče. Kynutí celou noc je moc. Někdy, když nestíhám, hodím celou ošatku i s chlebem do lednice a ráno vyndám, nechám prohřát a upeču. Na lince nebo v pekárně by ti ale asi překynul. Z překynutého těsta se peče chleba tzv. plackoid. Nemá bublinky a je hutný a tvrdý a nedobrý. Pečení chleba je z velké míry o zkušenostech. Nenech se odradit prvním neúspěchem. Trénink dělá mistry :)bududubhttps://www.blogger.com/profile/09695200133444969878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1728227169430275806.post-66130110430303156862013-12-06T22:29:06.726-08:002013-12-06T22:29:06.726-08:00Otesánka doručíme při nejbližší příležitosti :)Otesánka doručíme při nejbližší příležitosti :)bududubhttps://www.blogger.com/profile/09695200133444969878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1728227169430275806.post-80276306060913014652013-12-06T11:57:19.793-08:002013-12-06T11:57:19.793-08:00Tak začátek procesu proběhl ukázkově, nátěstek se ...Tak začátek procesu proběhl ukázkově, nátěstek se krásně nakrnil, vyběhl, bublinkuje a už zase spinká v lednici. Nicméně těsto v pekárně je jak balvan, asi jsme dala moc celoz. a žitné, zdálo se mi že tam je málo tekutiny, pekárna to moc nestíhala. Zatím to ani moc nekyne, mám v plánu to zastavit před pečením a ještě tomu dát - myslíš že můžu nechat kynout i do rána?<br />KKateřinahttps://www.blogger.com/profile/00878396958504729840noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1728227169430275806.post-80210267058894847032013-12-06T11:31:54.971-08:002013-12-06T11:31:54.971-08:00třeba se taky dočkám ;)
pokojíček pro Otesánka už ...třeba se taky dočkám ;)<br />pokojíček pro Otesánka už je dávno připravený.....kecka zpod komoncahttps://www.blogger.com/profile/16690365891076088900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1728227169430275806.post-910431393070246322013-12-05T23:16:09.214-08:002013-12-05T23:16:09.214-08:00Pěkné ošatky mají tady http://www.pekarskyraj.cz/o...Pěkné ošatky mají tady http://www.pekarskyraj.cz/osatky_na_kynuti_chleba/bududubhttps://www.blogger.com/profile/09695200133444969878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1728227169430275806.post-39597567855833633682013-12-05T23:14:34.628-08:002013-12-05T23:14:34.628-08:00Nevím jakou máš pekárnu a co vše ti dovolí, ale já...Nevím jakou máš pekárnu a co vše ti dovolí, ale já bych volila program umíchání a kynutí. Pak pozastavila a nechala dokynout dle potřeby a pak pustila konec programu - pečení. Nebo nechej pouze umíchat, pak zastav, nechej kynout na lince přikryté utěrkou a v troubě upeč ve formě z pekárny (měla by to snést, naše to snese). Umíchání a pečení v pekárně není problém. Jen pro kynutí potřebuje kvásek trochu delší dobu. Na některých pekárnách jde nastavit individuální program s delší dobou kynutí. A nejposlednější možnost je zkusit ten tvůj program. Myslím, že to je program, kdy pekárna 1/2 hod. mísí, 1 hod. peče a 2 hod. kyne. Není to moc, ale za zkoušku nic nedáš. A chybovat není nelidské, jak nás učily naše mámy zasažené germánskou výchovou, ale chyba je zkušenost a cesta k úspěchu :) Už se těším na fotku Vašeho bochníčku.bududubhttps://www.blogger.com/profile/09695200133444969878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1728227169430275806.post-70634555326492974232013-12-05T22:57:05.183-08:002013-12-05T22:57:05.183-08:00Petro, děkujeme strašně moc moc , tohle jsem potře...Petro, děkujeme strašně moc moc , tohle jsem potřebovala! Jdu vyndat toho mého mazlíka Otesánka a pustím se do toho:-)) Ještě dotaz - myslíš, že normální program na pečení chleba v pekárně (3,5 hodin) bude stačit na vykynutí a upečení? Dokud neseženu ošatku:-)?Kateřinahttps://www.blogger.com/profile/00878396958504729840noreply@blogger.com