středa 8. ledna 2014

Jehlou a nití


Být počínající blogerkou má mnoho výhod. Každý den se u svých virtuálních sousedek dozvíte spousty novinek, několikrát za sebou řeknete hluboké ach a vaše sebevědomí se trvale drží zdravě při zemi. Teď jsem díky blogu Pondělí objevila svět moderního vyšívání a upevnila si svoji lásku ke správnímu právu. Pěkná inspirace i zde.

Včera jsem oprášila několik svých starých vyšívacích pokusů a přihlásila se na kurz. Každý den o kousek dál...

20 let stará práce - křížková vyšívka nazvaná "Myš na pikniku" (dodnes na něm dcera spává :)

Můj první patchwork pokus oživený předním stehem (stáří odhaduji tak na 8 let).

Kalhoty Julinka. Když jsem je došila, přišly mi tuctové. A tak jsem ji dala bílou pastelku a pak její kresbu zafixovala ruční a strojovou vyšívkou. 

Bdělí poznali, že zde je druhá nohavice.

Obzvlášť vzácný kousek a technika Richelieu. Tak tady jsem si jistá, že to už nikdy nedokončím, ale až budu jednou zakládat nějaké muzeum, bude to tam :)

3 komentáře:

  1. Hezky!!!
    Prostuduju ty vyšívací odkazy a asi budu donalomená... Mám po babičce mj. haldu (HALDU) bavnek a pořád jsem si říkala, že musím vymyslet něco jinýho, přece ještě nakonec nezačnu vyšívat. No, možná začnu. Ale richelieu to nebude. To až mi bude osmdesát, babička s tím taky dřív nezačala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné práce, jsi šikovná:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, našla jsem výšivku "Myš na pikniku" po dvaceti letech rozpracovanou a ráda bych ji dokončila. Nemáš náhodou ještě předlohu? Jsem na adrese pet.valentova@centrum.cz. Děkuji a přeji krásný den. Petra

    OdpovědětVymazat