středa 19. listopadu 2014

Yarn Along 15

 Další Capucine a navíc ještě jedna čepice evokující chobotnici. Oboje MOJE. Vzhledem k lehké změně postavy jsem se rozhodla momentálně investovat jen do čepic, šál, bot, rukavic, knih a kabelek. 

Projekt 1: Capucine by Adela IIIichmanova
Klubíčka: Katia cap Basic - color 51 - 53% vlna, 47% acryl

Projekt 2: Baret chobotnice (návod z publikace "Čepice a kloboučky", nakladatelství IKAR)
Klubíčka: Catania - color silber - 100% bavlna

A na čem pracuji? 
Kapuce nákrčník z masivní žluté. Mega projekt pod který se vejdou všechny myšlenky, inspirace a dredy a růžovobéžový nákrčník pro Julii. To k té úžasné nové růžové bundě. ANO. Momentálně miluji růžovou, vůni čistících prostředků a věci tón v tónu. 

A co čteme?
Všechno možné. V rámci domácí školy od Kuřete Napipi až po Aloise Nebela. Momentálně vede Robinson. Takže si zkoušíme jaká hokna je namlít obilí mezi dvěma kameny nebo vypálit misku v naší peci a naglazovat ji jen slanou vodou tak, aby neprotekla. Prostě ztroskotanci. A já vytáhla Nerudu. Ani ne tak kvůli obsahu jako s ohledem na tu vazbu. Je kompletní a vázal ho můj děda. A VONÍ...















7 komentářů:

  1. Pondělí je evidentně v dobré společnosti! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych se jednou chtěla dostat na seznam četby skoroadolescenta :)

      Vymazat
  2. Něžný baret je úžasný a na mega projekt jsem moc zvědavá:-) děkuju za inspiraci k četbě, Tomík má mít 8 knih do konce roku, tak nějakou z vašich zkusíme:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem v seznamu! No já padnu... Že je mi ctí! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hello and sorry
    I only speak german english or french ;-))

    Your second project - th beret in Catania - is so nice: do you know if the pattern exists also in an german english or french-Version?
    Thanks
    antje

    OdpovědětVymazat
  5. The book with the pattern was published also in English under the title "Hattitude knits for every mood" (published by Sixth and Spring Books, 2009). The book is available for example here: http://www.amazon.com/Hattitude-Knits-Every-Carron-Collection/dp/1933027851
    Thank you for visiting :)

    OdpovědětVymazat