pátek 5. prosince 2014

Bílá

První sníh nám do poslední vločky slezl a tak k vyvození bílého adventu přišla na řadu plechovka bílého Balakrylu UNI mat. 

A bílím vše protože bílá, bílá, bílá, bílá - komu by se nelíbila. Parádní nápad je bílení podle vánoční vykrajovačky. Tady konkrétně pytlíky Mikulášské pro uhlí a řepu a následně děti.


Taky stále nemůžeme dostat z hlavy Pondělníčkovi mega vlašské ořechy (znalí vědí). No my máme aspoň mega šišky. A samo že taky pobílené.


Šťastné a opiové. Makovice kam se podíváš. S bílou patinou.



Adventní věnec loňský. Letos jsme přidělali jen nové svíčky a ořezky z břízek (s přírodní břízovou bílou patinou). A taky vyrobili tiskátko na číslice a orazili si je. Pořádek musí být.



 A hitovka je u nás letos polystyrénový odpad (výplň z kuliček). Nalapeno tavicí pistolí na věnec z krušpánku (a mnoho dalšího) ze zahrádky. Trochu jmelí, trochu sníh. 


Následně mi byla plechovka bílidla odebrána. Prý to budou zase ty poplašené hormony toužící po čistotě kolem všude. No nic. Tak já jdu zase chvilku čuchat k Jaru a ostatním čistícím prostředkům. Tak pěkně bíle pění.

6 komentářů:

  1. Tak příjemné čuchání!:) Ten nápad s polystyrénovými kuličkami je výborný!

    OdpovědětVymazat
  2. Musím říct spolu s Broučkem: "Kmotřičko, u vás je ale krásně..."
    U nás také bílo a minimalisticky k tomu. Na věnci chvojí, jmelí (venku vydrží dlouho, vyzkoušeno), široká vlající bílá šerpa.
    V květináčích na oknech chvojí a svědí mě dlaně, něco mám chuť na ně nalepit. V galantérce jsem viděla prťavé sněhové vločky jako metráž. Stačí nastříhat, to by zvládl i nejmladší synek...

    OdpovědětVymazat
  3. Vracím se po roce s úpenlivou otázkou. Kde je možné koupit ty báječné polystyrénové kuličky? Jediné, co jsem objevila, byly průměru 2 cm, kus za tři Kč... Drahé a veliké... Předem děkuji za radu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme známé (výrobce polystyrénu). Optám se o radu. Já je osobně dostala v krabici s nějakým zbožím. Nekupovala.

      Vymazat
    2. Máme známé (výrobce polystyrénu). Optám se o radu. Já je osobně dostala v krabici s nějakým zbožím. Nekupovala.

      Vymazat