úterý 10. března 2015

Jarní prolety

Prolítl se Antonín s Julií a taky včely. První jarní prolety jsou pro včelaře napínavé. U nás přežily zimu všechna včelstva. Takže jupí! První procházku s Julií přežil i Toník a já zatím zvládla Obrácený jablečný koláč podle Dity P. Tedy jsem se nikterak neprolétla. Ale je nad míru jasnější, že bych se teď ze všeho nejraději trochu prospala :)







5 komentářů:

  1. Z fotek čiší radost a život.
    I náš čtvrťák dělal "referát" o včele, a nádherně si s tím vyhrál. Měli jsme letos štěstí na úžasnou paní učitelku. Úžasnou. Starší paní, velice akční, s obrovskou sociální iteligencí, se smyslem pro humor, s úctou k dětem. Dítě chodí ze školy spokojené, i když občas chytne trojku. Když se jej zeptám, jak bylo ve škole, odpovídá, že skvěle... Naposledy nás nadchl úkol z výtvarky, vlastivědy a psaní zároveň: středověká iluminace. Na takovém úkolu syn s chutí pracuje i půl dne.
    (Když si ale pomyslím, jakým martýriem si prošel v první třídě... Naštěstí se po přesunu do paralelky vše rázem zlešilo.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně to co nám ve škole chybí. Propojení jednoho tématu do více předmětů. O kolik víc to pak děti baví a vidí souvislosti. Iluminaci si necháme na středověk. Bezva nápad. Momentálně žijeme v pravěku. Lovíme mamuty, obdivujeme důvtip Keltů, stěhujeme národy a čteme o bájných knížatech :)

      Vymazat
    2. Vzpomínám na Geralda Durrella, kterému se dostalo jedinečného vzdělání u Theodora Stephanidesa v "domácí škole" na Korfu.
      Dát dítěti čas na pozorování. Nepromarnit tu chvíli, když se ptá na věci, o kterých přemýšlí. Nevyčlenit jej ze společnosti dospělých, kteří jsou ochotni najít odpovědi.

      Vymazat
  2. Antonin se ma ze ma velkou sestru ktera ho vezme na prochazku a maminka ktera by mela spet zatim stihne udelat neco dobreho na zub.Urcite se po kolci jen zaprasilo.Vcelicky jsou asi uz asi take radi ze muzou zacit letat a ze zacina jaro.Mejte se vsichni hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za přání. Antonínovi a včelám vyřídím. Jen to jaro se nám zase trochu schovalo. Ale už je blízko. Cítím to :)

      Vymazat