středa 15. dubna 2015

Praskněte své bubliny

Tak jsme si vyrazili s Toníčkem Antonínem a zbytkem tlupy (páč v učení jsme pořád trochu v pravěku) do kina na Jeden svět. Každý člen tlupy si vybral jeden film, přičemž jsme se hned tři členové shodli na filmu, který festival u nás zahajoval. 

Film Cukr blog  rozhodně stojí za shlédnutí a děti by ho měly mít snad i povinně. My ho měli doplněn besedou s režisérkou Andreou Culkovou a poradkyní přes zdravou výživu Margit Slimákovou. Plni odhodláni jsme opouštěli kino rozhodnuti ještě více snížit naši už tak velmi sníženou cukrovou spotřebu. Děti po příchodu domů přetřídily zásoby a nemilosrdně naházely slepicím vše co se tvářilo přesladce. 

A na druhý den nám babička přinesla dvoupatrový dort. Když se na něm zapálily svíčky, vypadal trochu jako hrobeček, ale radost babičce nemohl pokazit nikdo. Hold jsme moc málo důslední, ale nevzdáváme to a začínáme zas a zas. Tak nějak přiměřeně.

SUGAR FREE WORLD.

Jeden z dokumentů Jednoho světa do pondělí legálně na streamu. Vitalitu a humor těch stařenek bych chtěla jednou mít :)




2 komentáře:

  1. No tak k životu bez cukru mám fakt daleko, rozhodně po něm sahám, jakmile dojde energie...téma zdravé stravy by se mělo zase vrátit do mých obzorů...a z mého pohledu je důležitější potěšit babičku:-))těším se v úterý:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám dvě zjištění. 1) Když děti od mala moc nesladí, sladká chuť jim nechybí. 2) Když nás dospělé od mala krmili cukrem jako chlebem, už se té závislosti moc zbavit nejde. Tudíž dětem sladím minimálně. A já osobně mlsám tajně a docela pravidelně i když se to moc snažím omezovat (doufám, že si to děti nepřečtou :)

      Vymazat