pondělí 6. června 2016

Průběžně

informujeme, že se máme dobře. Hodně pracujeme. Pěstování bez chemie vyžaduje jisté oběti. Např. když vám brambory zarůstají plevelem, musíte je okopat. Mandelinka se musí růčo sesbírat. Proti plísni bramborové bojujeme práškem z mědi. Nic jiného prostě nefunguje. Zázračný stroj na jednocení právě vyklubané řepy taky ještě nikdo nevynalezl (i když v tomto dost spoléhám na své děti). 

Mám tři nové deskové záhony naplněné kompostovanou hlínou. A jakmile dopleji, chystáme se mulčovat slámou z předloňska. Zatím jen jahody a dýně. Se uvidí.

Svážíme sena a medujeme. Mezi sebou i do sklenic. A letos už bude i více na prodej. Jen Terezka nechce stále odtajnit ty svoje etikety.

Sušíme byliny. Vyrábíme aroma oleje do našich mýdel a přírodní kosmetiky. Napouštíme olejem nové úly a usazujeme (konečně) novou králíkárnu. Bojujeme proti mšici - jíchou z kopřiv. Kartónová Telč je ve finále! Společnost KVOK nestíhá snášet a prodávat. Chodíme plavat na rybník a taky stále do práce (muž víc, já minimálně). Dneska mi vytrhl zubař zub. Až složíme poslední fůru sena, valím na koncert Radůzy. 

Žijeme tady a teď!

Konec průběžného hlášení.












5 komentářů:

  1. S těma bramborama mě trochu děsíte. Letos jsem je poprvé zapojila do mého repertoáru na zahrádce u našich. Když jsem tam byla naposled, vypadaly moc hezky. Teď pojedu zas za týden. Doufám, že budou v pohodě. Protože na sbírání mandelinek v dětství nevzpomínám zrovna ráda :D i když horší než slimáci to snad nebude... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě budou. A navíc na zahrádce je porychtováno raz dva. Horší jsou řádky na poli, kde konce nevidno :)

      Vymazat
  2. Krásny život...nech sa Vám darí.

    OdpovědětVymazat
  3. Marně si lámu hlavu, kde přesně u Tišnova ty vaše polnosti jsou :)) Ať žije pěstování bez chemie !

    OdpovědětVymazat