úterý 2. srpna 2016

Okurková sezóna

Jo a taky meruňková, broskvová, fazolková, hříbková, rajčatová ... et cetera, et cetera.

 Děti nakonec všechny (téměř podle plánu a v termínu) odjeli na tábor a tak hospodaříme  jen s Antondou. Mám ale pocit, že už po prvním týdnu, mu pěkně lezu na nervy. Obzvlášť se nám rozchází program ve chvíli, kdy potřebuji něco udělat. To vydrží stát u mě, držet mě za nohu a řvát jak tygr ussurijský. Po chvilce marnosti zalehne na zem, obličejem k zemi a přechází do fáze sebelitování. Pak si stoupne, opráší kolena a jde si po svém, jako by se nic nestalo. Ovšem následně vždy překvapí nějakým neakceptovatelným počinem totální sebedestrukce nebo destrukce věcí kolem sebe. Shrnula bych to několika slovy. Prostě má takové OBDOBÍ.

Naštěstí občas i spí a to si pak po večerech s mužem vytáhneme krumpáče, zavařovací hrnec a láhev vína. A zavařujeme, rekonstruujeme, popíjíme a vyvíjíme velkolepé životní plány. Kostra budoucí zastřešené verandy už stojí. Použili jsme opět místní přírodní materiál a to kámen z pole. Ovšem ve druhé koupelně jsme na hlíně a bude se s ohledem na odvětrávanou podlahu kopat dál a hlouběji.

Na ruční práce se těším. Až bude zima a nic neporoste. Teď jsem jen (konečně) došila Terezce sukni a poslala ji do Francie v prvním téměř 8 kg balíku. Kolem mého vyplétaného svetru už chodím vcelku v klidu. Tedy nepropadám pláči, kdykoli uvidím to nepovedené, párající se prostřižení. Beru ho na milost. Párat se nebude. Když mám chvilku ručně přišívám neposedné párající se konečky. Pak je stejně opletu zapínací légou a úplně přinejhorším to bude svetr farmářský a bude mít jedinou funkci a to hřát.

Okurková sezóna v plném proudu.

















17 komentářů:

  1. o okurkách už po víkendu nechci dlouho ani slyšet! aspoň do další okurkové sezóny..
    a sukně je překrásná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jste báječní. Zavařování mě vždycky dost deprimovalo, i když ten následný pohled do plného špajzu byl velmi uspokojivý :).
    A svetr, myslím, nebude jen farmářský, určitě ho légou dokážeš zachránit. Takhle dohromady se sukní je už teď hodně pěkný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, zavařuji z povinnosti, ale s láskou. A jak říkáš. Ten špajz je k sežrání :)

      Vymazat
  3. bože, ten svetr... to je taká kráááása... Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Jdu se zahrabat deset sáhů pod zem :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Chcem mať také (veselé a jasné) vedomie a povedomie o živote ako Vy !:-)( a takú úžasnú činorodosť na tom našom ,,soľnom poli,,....)
    Somozrejme, že ručné výrobky sú famózne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mému vědomí a podvědomí se s věkem dosti vyjasňuje a ulevuje :)

      Vymazat
  6. Vše je to krása veliká...
    Obdivuji zvláště verandu. Toho kamení! Muselo to dát velikou práci. A jak hezky a úhledně to vypadá.
    Antonín se má čile jak k dílu, tak i k jídlu :o) Krásný a miloučký klučík.
    (Okurky zavařujete s čerstvým koprem? Já dávám jen okolík a suché stonky. Ráda bych je měla koprovější, tak vyzkouším letos po vašem. A dnes jsme měli k snídani vaši prezidentskou bábovku. Tentokrát bez čokolády i ořechů, jen s práškovou vanilkou. Kromě prezidentské a banánové s oříšky již jinou bábovku ani nepeču.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší. Mám to bábovkově stejně. Občas ještě přihodím kynutou s makovou nádivkou. Bábovek dusivek konec odzvonil! Na verandu se těším. Asi tam budu i spávat. Ale ještě hodně hodin práce nás čeká než to tam bude vonět kávou a růžemi...

      Vymazat
  7. Všechno krásné!! Martina V.

    OdpovědětVymazat
  8. Hip hip hurá. Děti v pořádku, rodiče "plní plán", sukně je naprosto úchvatná a svetr dostal šanci. Je krasný. Já věřím, že bude i na sváteční nošení. A i kdyby ne, budeš nejkrásnější farmářka široko daleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to ty brambory a řepa na poli určitě ocení :)))

      Vymazat
  9. Antonda je akční syn akčních rodičů.Jste skvělí...

    OdpovědětVymazat
  10. Sukeň má nádhernou barvu i obrázky. Terezka je moc šikovná.

    Svetr vypadá krásně. V čem je problém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jedná se o návod, kdy se uplete celý dokola (nepropínací) a následně se zajistí můstky a natvrdo prostřihne. No a já asi stříhala příliš natvrdo a on se mi v tom sedle začal napárávat. Ale bojuji :)

      Vymazat