středa 30. listopadu 2016

Dlouhý noce

 V očekávání. Ve čtyři odpoledne tma tmoucí. Pustili jsme se do perníčků. Tedy já tradičně do pečení a zdobení a zbytek klanu do jejich konzumace. A včera večer jsme nabalili dětem adventní kalendáře. Plníme je perníčky, sušeným ovocem a sem tam i tou čokoládou, protože všechno musí být v harmonii a všeho moc škodí. I toho zdravého.

Mikulášský balíček do Francie za Terezkou šel už minulý týden. Tak teď jsme "pytlíkovali" jen pro zbytek. A ono 4x24 je hodně a tak jsem byla opravdu ráda, že se nečekaně zjevil muž a zapojil se. Nakonec z toho byl punč a krásný partnerský  večer. Můj muž nečte. Tedy čte, ale jenom když jde zatápět. To nad kamny přečte celé noviny než jimi podpálí a to i kdyby jsme měli všichni pomrznout. No a teď si četl v adventních miniknížkách pro Toníka a balení opět trochu vázlo :)

Pokojný advent všem a nehoňte se. Odpočinuté ženy jsou mnohem spokojenější. A spokojená žena dělá celou rodinu spokojenou.













31 komentářů:

  1. ty knížečky jsou úžasný, kde se dají sehnat a od koho jsou????
    zobacova.simona@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simono, odkaz máte v textu, ale koupit se dají např. tady https://knihy.abz.cz/prodej/adventni-kalendar-2

      Vymazat
  2. krásný knížky a to pívo!to musíme ještě tatínkovi udělat:)a s těma uspěchanejma matkama máš pravdu. proč si to pořád musím znova dokazovat?teď už to přece vím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pivo mělo obr úspěch :)

      Vymazat
    2. tak jsme tatínkovi taky udělali pivo. toník napsal číslice a pak mi kluci diktovali vzkazy pro tatínka. mám rád tátu protože je kuřecí prso. pivo je dobrý jako nůžky a mrkev.:)

      Vymazat
  3. Jů, tak krásně nazdobené perníčky by mi bylo líto jíst!!!:) Můžu se zeptat, odkud je vykrajovátko andělíčka? A ty knížečky, ty jsou úžasné, hned si ukládám odkaz, příští rok už by se nám mohly hodit:))) Děkuju za tip!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, na anděla jsem si dělala jen kartonovou předlohu a obřízla ho nožem. Snažím se vyhledávat staré tradiční vzory. A když se osvědčí, nechám si formičku vyrobit od šikovných lidí.

      Vymazat
  4. Přesně tak, nehoň se, Petro! ;-) Až budeš pořádat kurz zdobení perníků, ráda přijedu do učení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to jak Pipi dlouhá punčocha. Nejdřív si to řeknu mírně, a když neposlechnu, tak si to řeknu ještě jednou a pěkně zostra, a když ani to nepomůže, tak z toho kouká nářez! :) Náhodou, víš co teď dělám? Nic. Sedím v křesle, piji kávu, poslouchám roráty a nedělám NIC. A zatím mi to i prochází. Zuzko, na perníky můžeš kdykoliv. Napeč si je, dej si je do krabičky a přijeď. Uděláme polevu a rychlo, vlastně pomalo kurz :)))

      Vymazat
  5. Máte to nádherné, možu na těch fotkách oči nechat.....

    OdpovědětVymazat
  6. Tie perníčky sú nádherné a pivo super nápad....Na kurz zdobenia sa hlásim i ja.....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mi se tedy na příští rok nad tím "kurzem" zamyslíme. Myslím, že bychom to mohli naučit každého, kdo nám před adventem přijede pomoci drát peří :)

      Vymazat
  7. My budeme s dětma jako adventní kalendář věšet vystřihovánky Andělé na vánoční pouti.
    Jako každý rok. Kouzlo doposud neztratily.
    Perníčky máte nádherné. Obdivuji vaši jistou ruku. A ten tatínkovský kalendář, panečku...!
    Klidné a radostné očekávání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andělé jsou krásní. Bohužel už dlouho vyprodaní a dotisk stále není. Pokojný advent!

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Dneska jsem viděla pěknou reklamu. Byl v ní sice stres a Santa a konzum atd., ale závěrem pěkně vyznělo, že by ten obdiv neměl sklízet Santa, ale všechny ty maminky alias Santa Kláry a Lucie a Katky... Takže všechny jsme super a santa a basta! :)

      Vymazat
  9. Peti, poslední řádek tvého příspěvku mě tedy rozesmál, nehoníš se trochu?:-) Já tedy zatím vubec, perníkové těsto spokojeně spinká v lednici:-) Tak si ten advent pěkně užijte!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se taky nehoním :) Tak uvidíme co dál :)))

      Vymazat
  10. Krásný všecko! Já mám napečeno, ale když vidím to zdobení, asi letos udělám polevu ala Cuketka ;-). Nevím, učím se zdobit perníky už od puberty, ale nevím, co dělám špatně.

    OdpovědětVymazat
  11. Ó, máte to všechno tak krásný, musím to napsat, jako mnozí přede mnou - ty zdobené perníčky, ten lahváčový kalendář. :-) Zkusím se inspirovat alespoň tím moudrem na závěr...

    OdpovědětVymazat
  12. Péťo, no to je opravdu nádhera. A i to pivo je super nápad:o))!Přeji moc krásné adventní dny a hlavně buď spokojenou a odpočinutou ženou:o)! Inka

    OdpovědětVymazat
  13. Heslo na závěr výborné, jen vydržet a nepodlehnout.
    Perníčky se u nás ztratily téměř obratem.
    Nějaký kurz zdobení bych také potřebovala :-)
    Klidné dny přeje M.

    OdpovědětVymazat
  14. O perníčky se ani nebudu pokoušet, to tvé zdobení, to je krása. Ale šla jsem po Adventním kalendáři, je tak nádherný, že jsem ho musela dcerce koupit a už nám dělá radost. Pořád jsem nevěděla, co do kalendáře dát a už mám jasno. Díky za typ....
    alena a Róza

    OdpovědětVymazat
  15. Já bych prosila kurs zdobení už jen pro to setkání.Samá krása!

    OdpovědětVymazat
  16. Neprodáte nějaký perník či mýdlo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sami máme málo :))) Ale pokud něco zbyde... Napište mi na mail p.burianova@gmail.com

      Vymazat
  17. Kouzelně je u vás a tolik tatínků by závidělo pivní adventní kalendář:-)
    Perníčky jsou překrásné.
    Poklidný advent.

    OdpovědětVymazat