neděle 6. listopadu 2016

Pečte dorty!

Má to smysl.

V dnešní uspěchané době. Zastavit se a slavit se svými bližními. Vždyť ten čas je vlastně nejvíc, co si dneska můžeme dát.

Technicky se jedná o medovník. Jenže já mám měsíc dýní, kdy je dávám absolutně do všeho. Takže ušetřen nezůstal ani medovník a vznikl medovo - dýňový dort s opraženými vlašskými ořechy. A ty jeřabiny jsou absolutně první co se nám letos urodili z loni zasázených stromků. A ozdobu jsme vytiskli a vystříhali a zalaminovali. Americký fondán nechme raději Američanům. Teď jsou in dorty nahatý.

"Ach, budu plakat...," řekla liška.
"To je tvá vina," řekl malý princ. "Nepřál jsem ti nic zlého, ale tys chtěla, abych si tě ochočil..."

Můj milý muži, šťastné narozeniny!







5 komentářů:

  1. Nádherný dort!! A malého prince mám moc ráda! Krásné narozeniny manželovi a Tobě krásné dny. Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Jujda! Sláva dortu, co vypadá jako dort!
    Fondán stejně nikomu nechutná...
    Užijte si rodinnou oslavu :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Všecko krásné a hlavně štěstí taťkovi. A citace z malého prince...co dodat? Amen♥

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné narozeniny manželovi.
    Dorty jsem začala péct neb kupované dětem nechutnají. Já peču takové ty jednoduché, málo zdobené. Manželovo sestřenice peče výborné, potažené vlastním marcipánem a udělá i figurku na přání - není cukrářka. Jak jí závidím, jak to krásné vždy upeče na nazdobí. No ale někdo holt umí péct dorty, jiný umí plést ponožky. Asi všechno umět nemůžeme.
    Krásné zápraží.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlela jsem, že si vlastně z dětství nepamatuji dárky co jsem dostala (vyjma kola, co dostal brácha), ale pamatuji si dorty, které pro nás máma pekla. A nejsilněji si pamatuji, jak se ji jeden nepovedl, propadl a ona pohotově do prohlubně vlila modrý agar a z marcipánu kachničky a dort rybníček byl na světě :) Naše Julinka si zase pamatuje dort, co dostala ke 3. narozeninám. Neměla jsem moc času, upekla roládu, přidělala hlavu z koblihy a nohy z pendreku a housenka jak vyšitá! Proto pečme dorty, má to smysl :)

      Vymazat