pátek 27. ledna 2017

Za bouře zrozený

Přesněji. Za bouře nahozený. Za slunce dopletený. Jeden šato vytaho svetro pro dcero. Jeden jsem ji už upletla, ale následně omylem srazila v sušičce. Měla slíbený další. A já sliby plním. I když ty termíny...

Materiál: Air od Dropsu odstín mix 02 (béžová)
Spotřeba: 7 klubek
Vzor: Lícový žerzej v kombinaci se spouštěnými oky.

Spouštěná oka

1.ř. krajové oko, *1 nahození, 1 oko hladce od * stále opakujeme, končíme 1 nahozením a krajovým okem
2.ř. krajové oko, *1 nahození, nahozené oko z předchozí řady necháme sklouznout z jehlice, 1 oko obrace, od * stále opakujeme, 1 nahození, nahození z předchozí řady necháme sklouznout z jehlice, krajové oko.

Svetr tvoří 4 obdélníky. Dva větší (záda a přední díl) a 2 menší (rukávy). Svetr se natvaruje pouze střídáním pružného patentu, lícové žerzeje a vzoru se spouštěnými oky.

Udělám si taky takový. Je v něm dobře.











4 komentáře:

  1. Až ted mi došel ten název. Svetr je krásný.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá skvěle, Petro. Škoda, že není nafocený na někom. Ale láká mě i takhle, na ramínku. Moc teda nechápu tu konstrukci, ale třeba budeme mít příležitost to někdy probrat na živo. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko došly modelky. Jedna je daleko a druhá v pubertě :) K obdélníkům. Přední a zadní díl je stejný. Podle vzorečku si nahodíš potřebný počet ok. Upleteš patent pružným vzorem (on se stáhne), pokračuješ lícovým žerzejem (svetr se lehce rozšíří) a navážeš vzorem se spouštěnými oky (a svetr se ještě trochu rozšíří). Obdobně rukávy. A pak ty 4 obdelníky jen sešiju. Nikde nepřidávám ani neujímám... Kapišto? :)

      Vymazat