pondělí 6. ledna 2014

I děti se pletou

Běžná situace. Je přibližně 21:00 hod. neděle. Chystáme se do peří a najednou to začne. 
"Mami potřebuji podepsat žákovskou"
"Mami tys prala? Já ještě nemám povlečenou postel"
"Mami nevíš kde mám průkazku do knihovny?"
"Nemůžu najít nůžky a v pondělí je nutně potřebujem"
"Jo a mami, na zítra máme mít látku, barevné bavlnky, bílou voskovku a bílý inkoust"...

Za ty roky co sbírám listí o půlnoci, lisuji ho žehličkou a obvolávám příbuzné a sousedy, jsem již nasbírala potřebný klid pro zvládání extrémně zátěžových rodičovských situací. Vždyť slovy klasika není důležité zvítězit, ale nezbláznit se.

Včera (zcela mimo plán již ráno) si vzpomenul syn, že má do školy vytvořit návrh obálky časopisu. Téma libovolné, podmínka jediná. Na obálce musí být osobně. To asi aby děti nedělaly úkol jen pomocí ctrl C a ctrl V, jak je to teď tolik běžné.A tak se mi ho " zželelo"  a ukázala jsem mu mužskou ikonu pletení Stephena Westa se slovy: "A s tímhle ti synku ráda pomůžu" :)



Na krku šála - můj první strojový pletený pokus. V ruce současná rozpracovaná háčkovaná práce. A na hlavě moje oblíbená čepice od Miliondolar


Z archivu: Můj starší zcela nevýchovný trest aneb jak dítěti zafixovat hrubku aneb rodičem se nerodíme, rodičem se stáváme a to i díky chybám, které v rodičovské roli děláme.

6 komentářů:

  1. Vypadá to, že už nikdy zapomýnat nebude! :-DD

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je dokonalá fotka, Stephen by měl radost!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní fotka, takový časopis bych si hned koupila:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ale je v tom tvrdém y fakt důsledná! :-) Můj syn taky dostal " výchovný" trest - nestihl včas ve vyučování po zazvonění schovat mobil, tak 30x opisoval bod školního řádu, který užívání mobilů ve škole upravuje. Ani jsem mu nemohla vynadat, neboť mi psal sms, že našel moje klíče, které jsem ráno ve spěchu nemohla najít (sbalil mi je a strčil do kapsy se svými) :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska jsem se zeptala Kuby, s jakým i/y by napsal zapomínat. Dozvěděla jsem se, že samozřejmě s tvrdým, protože zapomínat je přece příbuzné se slovem myslet, to je přece logické, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslet, nemyslet. Být či nebýt. Zapomínat... Na tom si trvám :) Mimochodem my teď bojujeme s některými slovy, co ani moc nevíme co znamenají. Např. nachomýtnout se. Je to peklo ten český pravopis :)

      Vymazat