neděle 5. ledna 2014

Naježené knihy

I nám jako správné, vzdělané a kultivované rodině Ježíšek naježil krapek toho sepsaného moudra. Myslím, že každý kdo nás zná, jasně identifikuje, která kniha patří tomu kterému členu našeho rodinného klanu. A taky jsem na sebe pyšná, že jsem konečně vzala na milost audioknihy. On když si člověk uvědomí kolik prázdného času stráví za volantem věčným přesunováním z místa A do místa B. Inu za všechno se platí a za život na vsi právě tím.


 Jedna kniha mi přišla letos obzvlášť výjimečná. Například tím, jak mě dojalo její přečtení už v knihkupectví. Kniha se jmenuje Návštěva malé smrti, napsala ji Kitty Crowther a vydalo mé oblíbené nakladatelství BAOBAB. Krásný příběh, který citlivě k dětské duši řeší, že umírání není smutné a že smrt je vlastně malá roztomilá osůbka, ale nikdo o tom neví ...  


3 komentáře:

  1. i u nás se letos urodilo, takové dárky nikdy nezklamou
    přeju příjemně strávené chvilky s knihou

    OdpovědětVymazat
  2. My před Vánoci vždy kňouráme, že tentokrát fakt už ne žádné další knihy, a stejně ty potvory k nám infiltrují... Můj nejlepší letošní kousek: Letopisy Narnie v jednom svazku :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Audio knihy jsem přijala s povděkem. Nejen kvůli době strávené osaměle za volantem. "Čtu" je i doma, v době, kdy oči jsou zaměstnány jinou činností, ale uši ne a mozek potřebuje ještě další vjem ke zpracovávání :-)
    Nedávno jsem objevila internetové AB rádio. Tedy že k muzice všelijaké přibylo o tříděné mluvené slovo - rádio Povídka konkrétně.
    A snad nejlepším dárkem, hned po ergonometricky dokonalých vidlích a drtiči větví, který mi manžel věnoval, je kindl. Dostala jsem jej i s kompletním Součkem a sadou detektivek Agáty Christie a pár drobnostmi od S. Kinga.

    OdpovědětVymazat