sobota 4. ledna 2014

Po obědě dvacet

Každý den o kousek dál. Ptáci létají, ryba plave a člověk běhá. Když jsem po posledním porodu nabrala odhodlání vnést do běhu pravidelnost, bylo právě to odhodlání to jediné co jsem měla. Můj první zápis v deníčku zněl: "Dnes jsem začala přípravu na jaro tvrdým dvoufázovým tréninkem. V první fázi běžím a ve druhé plivu krev". 

Bolí to občas i teď. Prý proto jak se zvyšuje svalový tonus a běhání je prý stejně především o hlavě. Já si tak hlavu plnou informací, emocí a občas i starostí čistím. Když zrovna neběžím s dcerou, která je neuvěřitelná tím jak i na 2 km stále ještě plynule mluví a mluví, je to ta 20 minutovka (někdy i víc) denně jen pro mě. Pravda po prvním km si říkám, že ji lze strávit i bez pražícího slunce, větru, deště, bláta, bolesti v kolenu, píchání v boku. Po prvním km sním o kavárně, pletení, knížce, vaně... Pak ale následuje fáze, kdy se vám dech srovná s kroky, učíte se naslouchat příkazům sebe sama a začínáte fungovat automaticky. Hlava se odpojí.

Po doběhu úleva a dobrý pocit se do pár minut téměř vždy dostaví úplně sám. 

Běhám, ale nezávodím. Pořád mám pocit, že běh je ta moje intimní chvilka, která by byla prostředím závodů zneuctěna. Je to prý úplná blbost aneb dnešní doslovný citát kamaráda běžce.

Tak že by se zablejskalo na vlastní závodní časy? Teda nic neslibuji sobě ani vám :)








4 komentáře:

  1. Peto, to , že je běh intimní chvilka není vůbec žádná blbost!!!! Já jsem s během přestala, ale chodím, dneska 45 min kolem řeky Svratky a i kdybych potkala nějakého superznámého, asi bych ho ani nepozdravila, jen muzika ve sluchátkách a já....:-) (manžel dnes běžel 10ku, spokojený:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A důvod proč jsi přestala běhat je zveřejnitelný? Já jsem taky občas liška zvědavá :)

      Vymazat
  2. Tak a konečně tě máme :-) Takže za tři týdny do toho jdeš s náma !!!! Už se s toho nevymluvíš...... Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barunko, jak jsem řekla. Nic vám ani sobě neslibuji. Že zrovna ty mi chceš kazit intimní chvilku :)

      Vymazat