čtvrtek 23. ledna 2014

Povídala pravá levé

Každý den se v Africe probudí gazela. Ví, že musí utíkat rychleji než nejrychlejší lev, jinak zemře. Každý den se probouzí také lev. Ví, že musí předběhnout nejpomalejší gazelu, jinak zahyne hlady. Je jedno, jestli jste gazela nebo lev. Jakmile vyjde slunce, raději se rozběhněte.

      (Abe Gubenda - etiopský spisovatel)

Povídala pravá levé:"A paní, chce se vám v té zimě?" "No nechce, ale všichni mluví o důležitosti toho překonávání sebe sama :)
"A vy stíháte při tom běhu ještě fotit?" "Jistě. A vy ne?" :)

"No ale plavání jste dneska vynechala, ne?" "Na hloupé dotazy -promiňte- neodpovídám."


A dobrý pocit po se opět dostavil. Běh je opíjení se pozpátku.  Při pití se nejprve cítíte dobře a pak je vám špatně. Při běhu je to přesně naopak :)

9 komentářů:

  1. milé, vtipné, akorát mi to do dnešní nálady bodlo
    velké, VELKÉ Ď.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné!
    A já pomalu zraju k tomu, že překonámletos svůj celoživotní odpor ke cvičení a běhu. Na podzim jsem si koupila sportovní obuv - pravda, trekkingovou, což je mi blízké, ale dá se v ní i běhat. Snad změním svůj dojem, že po prvních sto metrech běhu nejpozději je třeba se zastavit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začátky jsou těžké. Ale pak se to najednou zlomí a jde to líp a líp. No že by se u toho člověk nezpotil to nemůžu říct :)

      Vymazat
  3. Nechte mne nechat se sežrat. A nebo zdechnout hlady. Neběhám, netančím. Z kouta je svět taky krásnej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty mi úplně kazíš mé motivačně psychologické řeči nějakým nesportovním koutovým povalečstvím :)

      Vymazat
  4. Když vidím ty krajinky a stezky v lese, tak se nedivím, že tě baví běhat :-). Tiše závidím. Já mám okolo Vojkovic dvě trasy (+ jejich modifikace), ale tam fakt není moc kam, pokud nechci běhat po asfaltce. S cyklostezkama je to lepší, asi se víc budem věnovat cyklistice.

    OdpovědětVymazat