pátek 27. června 2014

Prázdninové šolichačky

"Okurková sezóna". Není to práce. Jsou to jen stovky malých šolichaček. A taky drobných i větších prázdninových potěšení. Ráno v klidu káva, koláč a pár pletených řad. Buzení dětí. Procházka do lesa. Do pusy a do bandasky borůvky a do ruky nějaké to kvítí. Ušít 20 čelenek, pytlíčků na talismany a praporků pro malé indiány. Po zjištění, že ani přes opakované prosby se mi sušák na prádlo prostě sám nikdy nepostaví, zaběhnout koupit šňůru a napnout ji na dvorku jen tak z bodu A do bodu B. Sušička fajn, ale co vám nahradí ten pocit, třepnout každým kouskem příjemně studeného prádla, řádně přikolíčkovat? A pak to chození a osahávání jestli je to suché už všude a sbírání sluncem provoněného prádla do starého proutěného koše. Těžší prádlo na šňůře podložit hráběmi a hle už to vše má účel i sportovní. A pak uvařit i něco lehkého k obědu, upéct chleba, borůvkové koláče a po obědě siesta. Kdepak já nespím, já jen tak přemýšlím co střihnu Julince z té medvědí látky co si vybrala a nechala vysrážet před obědem...













10 komentářů:

  1. Jééé! Já chci tuhle medvědí taky! Z kterého lesa je?

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne pohodove fotky.Preji vam hezke prazdniny.

    OdpovědětVymazat
  3. óóó ta látka! kdepak se dá pořídit?:)že bych klukům taky něco...s prádlem to mám stejně. Teda doma nemáme kam věšet venku, sušák máme děsnej kovovej, na dvaceti místech spravovanej a tak máme v našem největším pokoji nataženou šňůru prádelní...a ono to po pravdě k těm kachlovým kamnům sedí víc!i vzduch je méně prašný...těším se, co bude mít jůlinka ušitého!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Látku jsme potkaly na toulkách Brnem. Obchod http://kalcu.cz/kontakt.html
      Potřebovaly jsme bílé plátno a tuhle tam teda nechat nešlo. Dokonce prý je to české kvalitní plátno (170 Kč/m - 150 šíře). Budu šít noční košilku až na zem. Po té je poptávka už dlouho. A taky povlečení by se nám líbilo.

      Vymazat
  4. Moc moc zdravím, potvrzuji tu milou atmosféru, která z fotografií sálá. Tady v centru Brna je také poklidno (studenti se navrátili k rodičům...), ale venkov je venkov!!! Nedávno jsem, na mém jiném oblíbeném blogu, narazila také na sušák, kterým se necháme inspirovat pro volnočasové aktivity na chaloupce.
    Link hier: http://ljo-s.blogspot.cz/2014/04/gratis-oppskrift-pa-nostalgisk.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravíme studentů prázdné Brno :) Tak mě to sušení začalo taky víc zajímat a našla jsem toto http://vysnenazahrada.blogspot.cz/2012/06/zahradni-suseni-pradla.html?m=1

      Vymazat
    2. Skvělé téma a těch možností, muž nebude rád:-)) Na chaloupce se již léta suší od stromu A do stromu B a stromu C na škaredé šňůře a chce to změnu!

      Vymazat
  5. S tím sušením prádla - moje řeč... :-) Krásně si doma šolícháte - a ta medvědí látka je fakt výborná.

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím! Látka krásná, ideální do okolních lesů! Též jsem v pátek neodolala a střihla dcerce na šatky. Ušití čistý amatérismus, ale nadšení veliké. A o to jde, ne? :-) Krásné dny přeje Petra z Brna.

    OdpovědětVymazat