sobota 30. srpna 2014

Kdo si hraje

zlobí míň. Pletená myš a chrastidlo ručně soustružené. 

Strašně nutně jsem potřebovala něco rychlého vytvořit. Bude to tím, že už víc jak týden stojím nad sporákem a pračkou, zavařuji a peru a ve volných chvilkách nakupuji přes prázdniny odrostlému potomstvu novou garderóbu a pastelky. Absťák. Tak jsem si přivstala a podle posledního časopisu "Burda pro děti" upletla trysko-myš.  Trochu jsem ji oproti návodu vytunila. Dostala silnější ocásek s uzlíkem pro žužlání a do bříška plastový obal od Kindervajíčka s rýží. Ten jsem ještě pro sicher přetáhla lepicí páskou. To aby se z myšky štěrchací a žužlací nestala i myš svatební, co za sebou trousí rýži. 

Myška není jediná naše nová hračka. Jednu jsme si přivezli i od Petra Kavana. Petr je nadčlověk, nadchnutý středověkem. Dost věcí co umím, mám i od něj. Co neumím a ani se nechystám umět, je právě soustružení na pružinovém soustruhu. Hezky se na to dívá, ale pořád ještě doufám, že dřevořezbě se bude jednou věnovat můj muž. Ten vytrvale odmítá moji letitou představu o tom jak sedíme ve světnici, já předu a on vyřezává betlém u kamen. Prý pořád, když vidí poleno, vidí poleno. Ale já to nevzdám :)








A zazvonil zvonec a kde je myšičky konec.



6 komentářů:

  1. Jak se taková myš s izolepou pere? Nenaklíčí pak ta rejže?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavý dotaz :) Tak jsem vzala jiný plastový obal z jiného vejce a testuji. Propustnost nula i bez pásky. Po 20 praních v automatce se zase ozvu :)

      Vymazat
  2. Rejže nenaklíčí. Chybí jí slupky a má omletý klíček. Zde kupovaná rejže je reprodukčně srovnatelná s kroupami či jáhlami.
    Petro, pokud vajíčko nepraskne, tak bude obsah suchý a chrastivý. V nejhorším (vejce prdlo) případě bude mít myšák naškrobené vnitřnosti :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Myška je nádherná a to dřevěné chrastítko taky!!!! Pro dřevo mám obrovskou slabost a jako ty, jsem doufala a doufám, že ke dřevu dotáhnu manžela. Vysvětluju mu totiž neustále, že nutně potřebuju někoho, kdo mi bude dělat hezké dřevěné knoflíky a spony k vlněným věcem :-), ale nejspíš se do toho budu muset pustit sama :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám v hlavě pár dobře vytipovaných řezbářských kurzů. Dostane je darem a to se neodmítá :) A jestli ani potom neuvidí v tom polenu třeba houpacího koníka, tak už nevím co :))

      Vymazat