středa 13. srpna 2014

Yarn Along 11

Projekt: skřítkovský komplet pro č. 5. Pravda mělo to být pro novorozence, ale vyšlo to tak na půlroční dítě. Snad tu novorozeneckou velikost brzy zase dostanu do oka. Svetřík je tvořený jen tak z ruky a vypadá úplně jinak než měl původně vypadat. Návod na čepičku ZDE.

Klubíčka: 3 ks příze od společnosti Manos del Uruguay ve složení merino - hedvábí. Tato společnost stojí určitě za zmínku. Jedná se o neziskovou organizaci, která od roku 1968 zaměstnává ženy dělníků z oblasti chudého uruguayského venkova. Každé přadeno pak nese podpis ženy, která ho ručně předla a barvila. Pokud vás tento projekt zaujal, více se dočtete a tuto vlnu prvotřídní kvality zakoupíte v ČR ZDE. Konec reklamního okénka. Vlastně ne. Ještě bude dobrá reklama i u dnešní knihy :)

Kniha: "Příběh lnu" od Spolku archaických nadšenců, autoři: Lenka a Jiří Kmoškovi k dostání přímo od autorů TU. Kniha obsahuje uceleně a čtivě v historickém i současném kontextu a to včetně praktických rad charakteristiku lnu, jeho pěstování, zpracování, využití (předení, tkaní, oslavy a zvyky). Je také plná pěkných fotografií a zaujala zcela i naše děti. Nyní máme od autorů objednaný stejnou formou zpracovaný příběh obilí a moc se těšíme. Při prohlídce jejich výše zmíněných stránek (což opravdu a bez nároku na honorář vřele doporučuji) zjistíte o jak moc nadšenou skupinu se jedná. A neuvidíme se s někým z vás třeba 6.12 v Sebranicích na kurzu panenek z kukuřičného šustí? Výtěžek je věnován na obnovu kaplí na Vysokém lese a to je nám velmi sympatické. Pozvánka ZDE.

Přiznávám, bylo to dneska nad míru reklamní, ale nezmínit se o Manos a Sebranicích, to je jako bys nežil :)

Sdíleno s Ginny.








15 komentářů:

  1. To je nádherný kompet! A ta barva... ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Byl to zážitek z toho plést. Já děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera největší.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za reklamní okénko! Asi chci vlnu i knihu, ale tu o lnu tam nevidím :-(. Krásně upleteno a větší je skoro vždy lepší než menší.... a vůbec se mi tu u vás moc líbí. Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu. Odkaz na knihu "Příběh lnu" je na rozdíl od "Příběhu obilí" neaktivní. Že by vyprodáno? Píšu laskavý dotaz autorům a budu informovat.

      Vymazat
  5. Kniha "Příběh lnu" je k dispozici. V případě zájmu se stači obrátit na Spolek (kontakt viz. www.stránky) a knihu rádi zašlou.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Peto, moc si užívám Tvoje opětovné hojné blogování. Nemohu si nevšimnout také krásných ponožkových Knit Pro - ty jsou z Tišnova? budu muset navštívit. tak at se vede!K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano z Tišnova. Obchůdek se jmenuje Fantázia a paní prodává moc pěkné příze. Vzhledem k jejím kontaktům na Belgii dostaneš ke každému nákupu čokoládku :)

      Vymazat
  7. Dobry den,
    Mam moc rada Vas blog...Vase vyrobky i atmosferu...laskavou milou...a moc prosim o radu...zkousela jsem taky cepicku...a nevysla uplne jak mela...je vetai nez by mela byt a predni ruzek ne uplne hezky sedi...pletla jste presne dle navodu...nebo jste si prizpusobila?
    Dekuji
    Kamila.maroszova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pletla jsem přesně podle návodu. I když jestli si dobře pamatuji, byly v něm dvě chyby. Poprvé jsem taky měla větší. Je to už dlouho, ale nebylo tam něco jako: "přidávat každou druhou lícovou řadu"? Přidává a ubírá se totiž v každé řadě... musela bych se na to zpětně kouknout. Napíšu vám email :)

      Vymazat
  8. Dekuju...ano bylo tam v kazde druhe rade...a co sem cetla komentare prave tato veta delala problemy a vyvolavala spory...budu rada kdyz mi napisete komentar dekuji...mimochodem z Vasi zminky sem pochopila ze se Vam obcas stane ze pletete neco na vice nez jednou...ani nevite jak me to potesilo:)
    Kamila

    OdpovědětVymazat