pondělí 18. srpna 2014

Jak šel čas s klíčovou dírkou

Jedním slovem - nadšení. Když jsme záhon zakládali (ZDE) ani jsme netušili kolik sousedů a kamarádů jím inspirujeme. Po sklizni nám tedy ještě chybí dosypat hlínu až po pletivo. Pěstební plocha se tím zvýší. 

Záhon nám letos s jedním pletím a občasnou zálivkou vydal spoustu salátů, polníček, letní pór, kedlubny, hrášek, měsíček, pár keříčkových rajčat a polních paprik, celer, mrkev a momentálně dozrává kukuřice a všude se plazí Hokaido a Helloweenští obři. Náš záhon je z cihel z bouračky. Pro inspiraci přikládám kamennou verzi našich přátel. Taky fešák a taky velmi plodný  a taky je teď samá dýně :)





7 komentářů:

  1. Krása!něco takového bychom taky rádi...když bude někdy čas...nám dýně taky útočí...taková ta veliká...nebyl by nějaký recept na zavařování?:)je to obryně stáňa!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se zavařováním jsem teda zatím žádnou předání vhodnou zkušenost neudělala. Já ujíždím na dýňovo-mrkvovém krému se zázvorem. Toho si vždycky navařím kotel a v krabičkách zamrazím. Přijde vhod, když přijdeme třeba promrzlí ze sáňkování. A děti milují dýňové zelí (nakrouhat, podusit a dochutit jako běžné zelí). Jinak dýně vydrží sklizená ve spíži skoro celou zimu. Možná škoda ji zavařovat :)

      Vymazat
    2. díky!to určitě vyzkoušíme:)mňam!

      Vymazat
  2. Krasna uroda na malem kousku.Dinove zeli jsem zatim jeste nezkousela u nas vede polevka a pecena dyne.

    OdpovědětVymazat
  3. To je super záhonek ... jednak krásně vypadá a té úrody na něm!!! Škoda, že na naší pidizahrádce není místo za záhonky.

    OdpovědětVymazat
  4. To je neuvěřitelné, co může na tak malém kousku země vyrůst...dýně - pro mě s klukama jedna z největších dobrot:-)

    OdpovědětVymazat