čtvrtek 4. prosince 2014

Adventní kalendář ČT

Televizi jsme neměli 14 let. Pak se nám zastesklo po kouzlu vánočních pohádek a jednu pořídili a to hned včetně satelitu a asi 154 programů. K našemu zděšení jsme chytali vše, včetně vysílání Al-Káidy
.
. Chvilkové nadšení vystřídalo naprosté zklamání. Programová skladba zvláště soukromoprávních televizních stanic byla na nás prostý lid prostě moc. A tak jsme poprosili dodavatele satelitního vysílání, aby nám program "ostrouhal" tak na 4-5 stanic, kterým dáme ještě šanci. Koukal na nás jako na docela pomatené sluníčkové spotřebitele. Zatímco ostatní mají stanic stále málo, bududubovi jich mají moc :) Prý to nejde, nestandardní služba a tak dále a tak dále. 

Nakonec jsme ale svého dosáhli a tak máme všeho všudy 4 české kanály. A musím říct, že jsme tomu rádi. Táta má sport a zprávy, já ČT 2 a ČT art a děti déčko. Ty momentálně ujíždí na ČT adventním kalendáři. Každý den malá hra, koleda, představení nějakého uměleckého dílka... A nedávno jsme se taky díky ČT naučili všechny státy Evropy

Tak aby ta veřejnoprávní ČT nebyla pořád jen haněna. Lepší se. Nemusí pršet, stačí že kape.

Tapeta ČT ke stažení ZDE.


8 komentářů:

  1. Dík za připomenutí Adventního kalendáře ČT, na ten jsem úplně zapomněla. Malá bude mít odpoledne radost, až ji ho pustím. Jinak Máš pravdu. V TV toho moc není. Nebo je, ale už to člověk jednou viděl opakují to stále dokola, takže to za chvilku přestane člověka bavit. U nás jede Déčko děti, drahá polovička sport a já to střídám - dívám se hlavně večer při žehlení a to většinou na ČT 1 nebo pokud dávají něco hezkéno jinde nebo si pustím DVD a to většinou české komedie typu Stebou mě baví svět, Martin a Venuše a podobné. Prostě česká klasika. Občas sahnu i po pohádkách. Sice jsem už krapet odrostlejší, ale pohádky mě bavit nepřestanou.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak řekla bych. Čím je člověk zralejší, tím ho ty pohádky berou víc a víc :)

      Vymazat
  2. My jsme také televizi střídavě měli a neměli, momentálně ji máme jaksi mimochodem, služba je přívažek internetového balíčku :-) Manžel sleduje přírodopisné a historické pořady na ČT2 a já ji zavile bojkotuju od chvíle, co se nutností stal set-top box, dvojice různých ovladačů s miliardou mrňavých a vesměs zbytečných tlačítek, navíc u různých televizí různých (podnikla jsem výzkum), je stejná zhůvěřilost jako nekompatibilní nabíječky k mobilům. Vrrr!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím tedy co je to ten set-top box.
      A napadá mě upléct potah na ovladač s otvory jen pro on-off, hlasitě - tlumeně a volba programu :)

      Vymazat
    2. Ale to jsou nějací elektroničtí trpaslíci, kteří přežvykují digitální signál na signál poživatelnější pro starší typy televizorů :-)

      Vymazat
  3. :D Vskutku netradičná požiadavka. Ale rozumiem. Zatiaľ telku nemáme. Iba monitor, ktorý to vie...tak nejaké čt a tv noe tam chytáme.

    OdpovědětVymazat
  4. Tu tapetu Vám navrhovali na míru? :-)

    OdpovědětVymazat