neděle 20. září 2015

KALíme II

Zase mě dostaly holky vlněný. Než jsem je poznala, pletla jsem výhradně pro ostatní a MOJE zůstalo velmi upozaděno. Teď mám MOJE šátky už tři. Poslední je z aktuálního KALení č. II. Jedno klubko jsem dostala od holek dárkem při jejich poslední milé návštěvě. Druhé jsem od nich přikoupila. To aby jim nestály tržby a taky jsem zatoužila po něčem mega :) Mega praváci se letos moc nekonají. Konají se dýně. Teda jedna co vydá za deset. Začíná podzim. I když já se letos maximálně těším na zimu. Zasněžené pole a zahrada bez práce to je to, co teď mega potřebuji.







30 komentářů:

  1. Ahoj :) Nakukuji dlouho, ale dnes zanechám i písemnou stopu :) Šátky jsou kouzelné!!! K vlněným holčinám nakukuji dlouho a ráda, ale protože ovládám jen hladce a obrace... o úžasném šátku si prostě nechávám jenom zdát :) Jola

    OdpovědětVymazat
  2. Já zase svádím urputný boj s šitím. A to byste nevěřila co všechno jde vytvořit z hladce - obrace. Ono vlastně pletení toho ani o moc víc nemá :)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tak ten je opravdu mega!! :-) Strašně krásný, snad se k němu přes ten svetr, šaty a dvě čepice taky propletu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem na kraječky, ale tahle mě dostala. Je taková punková :)

      Vymazat
  4. Peti, je to krása, co píšeš:-) můžem šátek sdílet?

    OdpovědětVymazat
  5. všude samá pokušitelka!
    ne a ne!
    já ten šátek nepotřebuju!
    ... ten návod mám vytištěný jen tak, kdyby....

    OdpovědětVymazat
  6. To je velikááán! Nádherný. Petro, na jakých jehlicích jste pletla? Dělala jste chart A - D? Já jsem teprve ve fázi výběru příze... toto je Malabrigo Sock, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělala jsem na jehlicích č.5. Zopakovala jsem všechny sekce (A,B,C) a pak nastavovala od 6.řady sekce A znovu všechny tři sekce (A,B,C). Je to opravdu Malabrigo sock, doplňuji odstín 803 - Ochre.

      Vymazat
    2. Zatím si to nastavení nedokážu představit. Až začnu plést, snad se mi ta schémata osvětlí. Nemám toho ještě moc odpleteno. Vaše varianta se mi moc líbí, je taková vzdušná. Tak přemýšlím, zda Vás "kopírovat". Trochu se totiž obávám, že bych ho při té velikosti pletla až do příštích Vánoc... Ještě to zvážím. Mmch. nepojedete náhodou do Habří na pletařský víkend? Kdybych měla dotazy, rovnou bych Vás využila live. :-)

      Vymazat
    3. Klidně kopírujte :) S dotazy vám určitě velmi rády poradí i sestry vlněné, ale já se taky nevyhýbám. Do Habří plánuji přijet jeden večer jen tak posedět. Víc mi kojenec nedovolí a navíc Habří máme fakt za humny. Snad to vyjde :)

      Vymazat
  7. Prostě skvost.....už jsem kukala i na FB. Já jsem ve fázi B☺.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si začala plést svetr pro sebe. Zase žlutej :)

      Vymazat
    2. Správný přístup, musíme se rozmazlovat!!

      Vymazat
  8. Krása, krása... Taky uvažuji se přidat ke KALbičce, ale zatím vybírám přízi, přemýšlím a kombinuji... Suším si tu jedno malabrigo sock na horší časy, tak ho asi dám do placu. Dá se prosím vystopovat, jak velký by byl šátek z jednoho přadénka a jak velký je ze dvou? Děkuju moooc, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pátrám po zapošití, ale byla jsem dokonalá :) Odhadem to budou 2/3 z mého díla...

      Vymazat
    2. Jj, a jak je velké Vaše dílo? Ideálně v cm :)

      Vymazat
    3. Základna má 2m (pardon, vlastně 200cm :), výška je cca 80cm.

      Vymazat
  9. waw, tak to je nadhera nadherna. Obdivujem, ja len hackujem a tiez teraz jeden na mna mega projekt, ale tento vas je aaaach

    OdpovědětVymazat
  10. Peti, šátek perfektní! Megaúžasný! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nečekala tolik pochval. Za to můžou hlavně holky vlněný. Dodaly materiál i návod :)

      Vymazat
    2. Já ani nečekala tolik pochval. Za to můžou hlavně holky vlněný. Dodaly materiál i návod :)

      Vymazat
  11. Ahoj, šátky máš nádherné a taky jsem žila stylem Moje počká, stále někomu něco jiného.. nyní s měsíčním miminkem Kryštůfkem háček skoro zahálí a jehlice úplně, ale nevadí, vychutnávám si miminko(manžel říká poslední, ať si ho pořádně užiju :-) čas letí moc rychle, večery se prodlužují a brzy zas budou jehlice i háček ve větším provozu.
    Krásný čas.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko nechci prorokovat, ale já se k jehlicím dostala až teď co má Toníček měsíců sedm a to ještě každý den kradu jen pár řad :) Ale je fakt, že je teď asi nejvíc práce z celého roku kolem domu, na zahradě, v kuchyni ... Taky si užívám "poslední" :)

      Vymazat
    2. Ale i těch pár řad je fajn a pohladí po dušičce, ne? Na nedělní odpoledne jsem si naplánovala háčkovaného medvídka, dcerky byly u kamarádky na oslavě narozenin, mám půl hlavy(čekala jsem medvídka celého:-)) a dvě prostírání(neplánovaně) a udělalo mi to velikou radost..:-) A podzim a jaro je časově náročné i bez dětí, ale zazimuje zahrádku, zásoby a večery budou dlouhé..

      Vymazat
    3. Strašně v ty dlouhé večery doufám. Chystáme se drát peří :) A medvěda jsem taky už jednoho shodila z jehlic. K Ježíškovi.

      Vymazat
  12. Jé fakt úžasný a mám radost, že jsme spolu dobře zaKALily:-) Ochre je nádherná barva, v dobrém závidím všem, kterým sluší:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta barva je slunečnice s kukuřicí. Kousek jsem si nechala Antonínovi na čepici, ale musím od vás ještě dokoupit nějaké nové odstíny.

      Vymazat