pondělí 7. září 2015

V rámci duševního zdraví

a v boji proti sociální izolaci kojících domestikovaných matek, podnikáme pravidelné nedělní výlety a to i v případě, že se nám vůbec nechce. Zároveň vytváříme dětem podnětné prostředí i když nevím jestli čeho je moc, není až příliš. Po příjezdu do Lednice totiž dítě suše oznámilo: "Žlutý zámek? Ty už mě nebaví."

Lednice kvete a mě to bavilo moc. A cestou zpátky zastávka v Sonnentoru, kde roste radost. Viděla jsem tuny bylinek, voněla jsem k tunám bylinek, namíchala si svůj čaj a taky si ho vypila. Neděle jak má být.














15 komentářů:

  1. ... taky jsem byla včera v Sonnentoru, jak je ten svět malý :-). Jen to množství lidí každý rok narůstající snad geometrickou řadou mě možná příští rok odradí.. jinak úžasné čaje, koření a taky vůně, miluju jejich zářijové slavnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My přijeli do Čejkovic až navečer. Byli jsme poslední prohlídka, poslední promítání, poslední hosté... Pohoda, klid, možná už i z té radosti, že to celé končí :) Nakoupili jsme si zásoby, nadýchali se vůní. Já je cítím ještě dneska.

      Vymazat
  2. To musel být krásný výlet, hned bych vyjela taky!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sonnentor lze doporučit během celého roku. Opravdu zážitek.

      Vymazat
  3. Příjemně strávený den....pro nás od začátku do konce.....Čejkovické bylinkové slavnosti máme rádi...vždy jsme bohatší nejen o zážitky, chutě, vůně čajů, koření.....i známosti a takové to malé pokopnutí, že to jde, když se chce....a chudší jen o pár rozkutálených peněz.....ty dobroty ovšem za to stojí ;-)

    s hezkým pozdravením.....pherenis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vidím, že nás tam bylo hodně :) Já jim fandím už dlouho, ale v provozu jsem byla poprvé a zážitek to byl jak Brno.

      Vymazat
  4. Chachá! Žlutý zámky... velká pravda! Taky jsem se nad tím už kdysi pozastavila... (Tak příště třeba Červenou Lhotu, co? Nebo radši už žádný zámek?)
    P.S.: Antonín je fešák!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příroda to dobře zařídila. Čím větší rošťák, tím větší krasavec. Nejlepší mimikry jak zamrkat na mámu a vše je odpuštěno :)

      Vymazat
  5. Žlutý šátek pletený u žlutého zámku. Jak stylové.
    Mne vzala rodina před dvěma týdny na staroslovanské hradiště do Mikulčic. Do toho místa jsem se zbláznila na první pohled. Za týden tam jedem opět... Procházku lednicko-valtickým areálem plánujeme na podzim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to vůbec nebyl záměr. Žlutá se nepřejí nikdy. Je to barva podzimu. Slunečnice, kukuřice, dýně ...

      Vymazat
  6. Taky jsme tam byli, odjížděli jsme k večeru, přesto tam lidí bylo na můj vkus až příliš. Ale nádhera, vůně a atmosféra k nakousnutí.

    OdpovědětVymazat