Toníček je rozkošný. My kapra nejdřív naložíme do mléka a bylinek (směs libečku, kopru, petrželové nati, může být i celerová, hlavně bylinkami nešetřit). Mléko z něj vytáhne rybinu. Necháme odpočívat den až dva v lednici, zcela ponořeného, v míse z jenského skla (s deklíkem). Pak už se dá upravit jakkoliv. Manžel jej usmrcuje podle tohoto návodu: http://www.trebonskykapr.cz/zabiti-kapra . Kapřík má pak nesrovnatelně lepší chuť. (Včera jsme byli na výlovu a moc si pochutnali na candátovi.)
Tak tohle mě teda fakt hodně pobavilo :-D
OdpovědětVymazatNejlepší věci jsou (téměř) zadarmo :)
VymazatToníček je rozkošný.
OdpovědětVymazatMy kapra nejdřív naložíme do mléka a bylinek (směs libečku, kopru, petrželové nati, může být i celerová, hlavně bylinkami nešetřit). Mléko z něj vytáhne rybinu. Necháme odpočívat den až dva v lednici, zcela ponořeného, v míse z jenského skla (s deklíkem). Pak už se dá upravit jakkoliv.
Manžel jej usmrcuje podle tohoto návodu: http://www.trebonskykapr.cz/zabiti-kapra . Kapřík má pak nesrovnatelně lepší chuť.
(Včera jsme byli na výlovu a moc si pochutnali na candátovi.)
Děkujeme. Kapr se válí v mléku s česnekem :)
Vymazat:-)))))
OdpovědětVymazatA my sice nejíme maso, ale ta fotka výlovu přes trávy na břehu je moc krásná.
OdpovědětVymazat