neděle 18. října 2015

Zubatá

Antonín se ozubuje a každý zub jednotlivě prochází vlastními porodními bolestmi. Bolí, bolí, bolí... Tak mu tatínek vyřezal z lipového dřeva kousátko. A ono to dočista funguje!

Naše holčičí sekce začala chystat věnce na dušičky. Potvrzuje se zde pravidlo, že nejhezčí věci jsou opravdu zadarmo. Pracujeme totiž opět pouze s materiálem co zahrada, louka a okolí dalo. A že toho je. Základem je naše vlastnoručně usušené seno a letošní hit jsou např. slupky od sojových bobů a přezrálých fazolí. Nádherně se při sušení pokroutily. 

Nejde při tom nevzpomenout na ty, kteří už tu s námi nejsou. Nejvíc na babičku. Když jsem si posteskla, že by to chtělo něčím oživit, donesl mi Jonáš hrst bažantích per se slovy:"Dej je tam, aspoň babička uvidí, jaký už jsem myslivec."

Byla by na ně pyšná. 
Já teda jsem.












10 komentářů:

  1. Chytlo. Až k slze. Vaše děti žeru.
    (A lipové dřevo si zapisuju za uši... pro příště.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je taky žeru (bez ohledu na to, co se na blog nevešlo :)

      Vymazat
  2. To je krásné! Strašně mě láká zkusit dřevořezbu, právě jen na takovém "obyčejném" s láskou vyrobeném kousátku.. to se vůbec nedivím, že pomáhá od bolesti! Tak ať zoubky pěkně rostou a děkuji za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naši kluci se zrovna chystají do mírně pokročilých řezbářů. Nevím jak to máte daleko, ale dovoluji si doporučit toto: http://www.sebranice.cz/remesla/index.php?nid=4744&lid=cs&oid=622658

      Vymazat
    2. Bohužel, přes 100km.. Ale děkuji, ten spolek vypadá fantasticky! :-)

      Vymazat
  3. Krásné věnce a ten klouček!
    Zdravím, Lenka (viděly jsme se v Habří a mluvily o nejstarších dcerách)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko tys mi dala. Včera jsem téměř hodinu sjížděla tvůj blog a dneska si zkusila udělat svůj první hexa dílek :) Moc zdravím a těším se na co nejdřívější setkání... mám mnoho a mnoho dalších dotazů.

      Vymazat
  4. Co se věnců týče mám stejnou filosofii a chodím sbírat na místa, která měli rádi..
    Co se týče zubů jsme na to stejně, jen to kousátko nemáme, ale víme z předchozích, že je to přechodný stav...prostřední první zuby právě postupně opouštějí a to, už není takové utrpení :-) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já když vidím někdy ty plastové kreace na hrobech... Poučila jsem rodinu, že jestli na mě někdy po smrti budou vzpomínat plastem, začnu je chodit strašit :)

      Vymazat
  5. Název příspěvku "zubatá" mě rozesmívá a rozsmutňuje zároveň...
    Modrý ptáček na židličce. Vykukující kachlovky, cihlovka. Ach.
    U Vás je tak hezky!

    OdpovědětVymazat