úterý 22. prosince 2015

Cukroví

Cukroví je od slova cukr. A to naše je klasika. Většinu rozdáme. A na to máme letos prvotřídní krabičky. Akce víkend, kdy jsem ráno vstala, svázala vlasy do drdolu a v neděli večer měla 30 druhů, nešla letos nějak uskutečnit. Antonín to po laskavé rozmluvě rezolutně odmítl a tak jsem najela na princip denně druh. Ráno těsto, v poobědovém klidu s pomocí Julinky upéct a večer po uspání dokončit, zakrabicovat a taky upléct pár řad na vánočních darech. Sice jsme tu teď  pár dní žili jako v cukrárně, ale stres se nekonal. Nekoná se teda ani těch 30 druhů (to aby některé čitatelky neupadaly do depresí). A poslední ponožku dopletu snad dneska.

Dostávám neustále nějaké dárky. To si nestěžuji, jen se trochu bojím, aby mi nějaký zbyl i pod stromeček. Liška rezatá je srdcovka a některá balení berou za srdce bez ohledu na obsah. Za srdce bere i Antonín. A to bez ohledu na to, že s úsměvem ukusuje andělům hlavy a taky velmi vynalézavě objevil jak vymetat kamna, když se na chvilku otočím.

Cukroví, vánočku a stromeček máme. Kapr připlave zítra. Hodní jsem byli co to šlo. Terezka je na cestě domů. A já se těším. Hrozně. Ani dospat nemůžu...










6 komentářů:

  1. I tak máte toho cukroví nějak podezřele moc, ale je nádherné. Strategii na pečení mám podobnou, jen rozloženou do několika dní.

    Razítko je nádherné, hodilo by se i jako dárek.

    OdpovědětVymazat
  2. Petro, to je všechno úžasný a krásný, jen nechápu, JAK to můžeš stíhat.
    Taky se těším, dnes přiletěla Sára z Amsterdamu, zítra se začnou děti scházet. Vánoc jsou krásný a požehnaný čas.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky :-)
    Užijte si Vánoce :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Obdivuji perníčky, ty zdobila zkušená vykreslená ruka. Milostiplné Vánoce Vám všem.

    OdpovědětVymazat
  5. Tu vaši velkovýrobu nepřestávám obdivovat. A ještě to - i v tom množství - máte všechno tak pěkný.

    OdpovědětVymazat