čtvrtek 14. ledna 2016

Karkulín

má nový svetr. Upletla jsem mu ho ze dvou klubíček Malabriga Rios v odstínu znějícím něco jako glazovaná mrkev. Inspirován byl silně tímto návodem z Ravelry. Chvilku jsem zvažovala i jeho nákup, ale za prvé jsem si na pletení vybrala o dost tenčí přízi a za druhé klasický raglánosvetr zvládnu už i poslepu. Návod na légu je např. ZDE. A světe koukej ono to vyšlo.

Šatník obohacen. Dítě i matka spokojenost. 







15 komentářů:

  1. Koukám na ten svetr jako sůva do glazované mrkve :-) Kde je šev na kapuci? Dokážu si představit raglán pletený zdola, který místo roláku pokračuje kapucou - ale jak je to ukončené?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to ještě nevíš (nebo možná už jo, jestli jsi četla email), že Melíšek si přeje k narozeninám úplně stejný svetřík. Prý když ho má křtěcí jmenovec... :D

      Vymazat
    2. Chystám se plést ještě jeden. Tentokrát silnější z Merina Big od Dropsu. Na jaro místo kabátku. Ráda budu nápomocna při pletení step by step online :)

      Vymazat
    3. Když se kapuca nahoře splete, šev může zůstat v rubu a spoj je na lícu vidět jen lehce. - Nevím tedy, jestli tohle je ten případ, ale je to jedna možnost pro kapucu.

      Vymazat
    4. Já to dělala úplně beze švu. Nahození je podle tohoto: http://knitty.com/ISSUEspring06/FEATmagiccaston.html
      To je vršek kapuce. Pak se plete pořád rovně z obou stran jehlice až je délka kapuce tak akorát na hlavu. Pak splést vzadu pár ok (cca 4 ubrat vzadu na jednom místě) a mám nachystaný průkrčník pro pletení raglánu odshora. Umístím si 4 značky a pletu a přidávám. Pak si odložím rukávy, dopletu spodek a zpátky k rukávům. Vše v jednom kusu.

      Vymazat
    5. Petro, to je úžasný nápad! Nejsem si moc jistá, jestli to podle obrázku zvládnu, ale každopádně to zkusím. Když Melichar Václav musí mít svetr jako Antonín Václav, tak holt musí, s tím se nedá nic dělat :-)

      Vymazat
    6. V průběhu února kupuji vlnu a pak to zkusíme pomocí mailu dát do kupy na obou stranách :)

      Vymazat
  2. Krásné dílo obě dvě díla teda :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To je moc krásný Karkulínek, a svetýrek bych ráda nosila i já ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za pochvaly. Těší :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný!!
    A ten lem je docela efektní.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera :-) Pokud by byl návod step by step na Vašem blogu, bylo by to skvělé. Angličtina není můj kamarád a na překlad jsem ještě nenarazila, bohužel nejsem ani tak šikovná pletařka, abych ho zvládla od oka :-( Čekáme v rodině miminko, tak by to byl krásný dárek :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Pardon za pubertální výjev, ale ten je MEGA HUSTÝ!!! :-) Můj mu nesahá ani po kotníky a to je podle návodu! Neuvěřitelný, dokonalý, máte zlaté ruce!

    OdpovědětVymazat