sobota 20. února 2016

Kladu vlnu

se rozjelo do Brna. A já se nejprve nadšeně rozhodla se workshopů účastnit a pak se zase stáhla do ulity zodpovědnosti, že až příště, až děti odrostou, až budu méně unavená, že by byl lepší všední den o tom žádná ... prostě až jednou, vždyť to znáte. 

Radost mi udělala kamarádka, kterou takové typy výčitek nepostihly, i když má sama doma jen o pár dětí méně. Však ona povypráví, načeše a tak. Večer jsem nezapomněla muži zdůraznit, jaké že to oběti kladu na oltář naší rodiny. Muž to ocenil a život šel dál. 

Včera večer jsem mlsně pročítala upomínky na účast a přesvědčovala se, že prostě nemohu nechat půlku soboty manželovi všechno na krku a že jednám jako správně vychovaná manželka. A najednou blik. Elegantní Česko uvolnilo jedno místo pro osobu, která jako první napíše, co dříve sídlilo v onom jistém brněnském hotelu. Já znalá Brna (chvála občasným komentovaným procházkám) okamžitě zareagovala. Jen tak. Nebylo to promyšlené. Ale já to místo zdarma prostě vyhrála. A na to už byly všechny moje výčitky krátké. I manžel naznal, že když je to vyhrané, tož to se musí jít. 

A já šla. Sama se divím, co už všechno nedělám. Tak například teď zrovna češu kladenou vlnu, popíjím šampaňské a po očku sleduji líčení ve stylu filmových hvězd. Kadeřnictví si asi určitě nezaložím, ale na takové to domácí kladení dost dobrý :)













4 komentáře:

  1. Tak to je úúžasné!! Závidím, opravdu, v dobrém a hlasitě! Elegantní Česko sleduji od začátku a tohle mě opravdu bere! Jen tak dál a budeme ještě lepší manželky i s pokládanou vlnou! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kladenka je můj účes do společnosti. Jen mi hlava nebere, že obě moje babičky si ji denně česaly bez účasti kadeřníka. Je to fakt makačka.

      Vymazat
  2. Zdá se mi, že naše babi měla na vlny takové "skřipečky". Vlasy, když jsou takhle česány pořád, si asi zvyknou a pak to již jde lehce. Alespoň, já si babičku jnak, než s vlnami nepamatuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skřipečky jsem sehnala. Vlnu jsem dohnala k dokonalosti tak, že zvládnu si sama sobě dvě učesat nad čelem. Dál to zatím nejde a toho času před zrcadlem tedy nemám :)

      Vymazat