úterý 21. června 2016

Telč v Telči a v Praze

Petříkovo velké kartonové finále nabralo plné obrátky. Týden před velkou prezentací na Pražském hradě byl obeznámen s tím, že si má nachystat prezentaci o tom, jak jeho stavba postupně vznikala. Jenže s tím se poněkud nepočítalo a průběh stavby tudíž nebyl řádně monitorován. Rozhodl se improvizovat a celá rodina vyrazila do Telče přeměřovat. Antonín se přeměřování odmítal zúčastnit a raději plašil kachny v zámeckém parku.

Prezentace se zrodila. S notnou dávkou humoru a nadsázky. A já musím konstatovat, že to sebeprezentační vystoupení měl opravdu nejlepší. Na dotaz moderátora, proč si vybral právě Telč, sdělil, že maminka říkala, že vzhledem k výročí Karla bude mít Karlštejn každý a táta zase říkal, že Lednice je moc jednoduchá.

Jak to celé dopadlo?
Vyhrála Lednice, Bouzov a Karlštejn :) Nutno říct, že zaslouženě. 

A Petřík učinil zkušenost. Příští rok do toho (prý) dá víc. 


Telč:





Praha:





Doma:



5 komentářů:

  1. Já padám! Moc jsem se u tohohle příspěvku nasmála, jste hrozně fajn rodinka. Celá improvizace, upřímně-vtipná odpověď při prezentaci, všechno mi to přijde super a vtipné a blízké (hlavně ta improvizace se zpětným přemýšlením nad postupem, taky na většinu věcí přijdu až pozdě a pak nezbývá než to "nějak" udělat). Jste dobří! A nad vaším Telčem jsme doma slintali všichni, je fakt super a v Telči vám za něj určitě budou ruce trhat jak ho tam budou chtít...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou strašně milá slova. Děkujeme. Nad naší fajn rodinou teď docela často přemýšlím. Dneska jsme měli odjet v 8:00 na dovolenou. V 9:00 jsem začala balit a manžel jel do Brna pro dlažbu, kterou nám dnes doručili a trvali na okamžitém převzetí. Nemůžu najít žádné plavky. Julie říká, že se vypuřily. Antonín se namočil do kopřivové značně zapáchající jíchy a pak oválel v písku. Manžel jede pro druhou várku dlažby. Najednou by to prý bylo moc těžké a taky Jonáš nám oznámil, že neodevzdal jakousi práci a tudíž nebude klasifikován z jednoho předmětu a čeká ho komisionální přezkoušení. Tak si tu sedím a potřebovala bych si strašně zplna zařvat, ale nechci rušit poklidný chod obce a naší fajn rodiny :)

      Vymazat
    2. Ja si myslím, že nič z toho, čo píšeš na fajnosti vašej rodiny neuberá.....:-)Práve naopak.

      Vymazat
  2. Ten Telč je stejně překrásnej! Necháte si ho, respektive, nechají vám ho?

    A jen takové pozitivní popostrčení-vždyť za chvíli budou na tři týdny pryč, to vám ještě nakonec bude smutno! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Model (a hlavně autor!) zaslouží obdiv, i bez ceny.

    Petro, ten lákavě vypadající moučník (crumble?)... není na vaši rodinu trošku malý? :-) Pro náš 4 (2+2předškoláci) dělám min. hluboký plech, jinak je bída, stav nouze, panika, řev a bitka o zdroje. :-)

    Přeji poklidné prožití dovolené, hlavně, ať řádně bio-pohnojený Antonín nevyroste o dvě velikosti.

    Petra, Brno

    OdpovědětVymazat