úterý 3. prosince 2013

Yarn Along 3



 Na důkaz, že si nechám poradit, se také připojuji k Ginny.

Kniha: Tatínek se vyplatí - František Nepil

Čte mi ji Julie před spaním a já jí pletu. Taky se u toho kuckám smíchy. Pan Nepil napsal krásný, krátký, vtipný a výstižný příběh, proč je pro děti důležitá rodina.
 
"Člověk přijde na svět hlavně zásluhou maminky...ale na oslavování je nejvhodnější tatínek, protože maminka při narození miminka nebývá zpravidla doma. Kromě toho musí své děťátko krmit, aby nevážilo pořád jen tři kila. S babičkami a dědečky taky nebývá příliš velká oslava. Jsou samá starost. Bojí se, že na výchovu dítěte nemají ani maminka, ani tatínek ještě rozum. Maminka je prý přece jen moc mladá a neumí moc vařit. Babička by se prý nedivila, kdyby to to chudinka děťátko odskákalo zdravím..."
 
"V tatíncích se málokdo vyzná. Když dostaneme ve škole pěknou známku, nezeptají se nic. O pěkné známce nebo o pochvale musíme začít povídat sami. Když se nám však známka náhodou nepovede, hned se tatínek zeptá: "Tak jaképak to bylo ve škole?" "
 
Klubíčka: zbytky Rowan 100% pure wool dk
 
Projekt: čepice tvořená volně z ruky co fantazie dá
 

A teď ještě stručný překlad pro zahraniční kolegy a kolegyně :)
 
Book: Daddy pays off - František Nepil
 
Yarn: residues Rowan 100% pure wool dk
 
Project: hat by imagination
 



3 komentáře:

  1. souhlasím s Katkou, čepice super, modelka trpělivá i šikovná (byla jí svěřena i klubka) a ta knížka...mohla bych si půjčit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížku máme bohužel taky jen půjčenou. K vánocům ale Ježíšek donese od pana Nepila jiný krásný titul. Ten rádi zapůjčíme.

      Vymazat