čtvrtek 6. února 2014

Pytlákování

 Na vesnici se bez pytlíků (či pytláků jak jim říká Julinka) neobejdete. I s náplní zaberou málo místa. Jsou vzdušné, tudíž obsah nevlhne a nepráší se na něj. Taky se vám do nich nedostanou myšky i když bez těch bych se na vesnici docela dobře obešla :) Je-li špinavý, pomůže pračka a jeho použití zdá se být nekonečné, tudíž ekologické.

Jenže u nás je pytlů, pytlíků, pytlíčků pořád nějak nedostatek. Momentálně přibyla potřeba přehledně pytlíkovat nasušené byliny. I když se mé vyšívačské vzdělání vyvíjí zdárně, strávit několik zim vyšíváním všech těch bylin je při množství nápadů co nosím v hlavě už nějak moc. Spása se našla v podobě nažehlovaček od Amélky. Mám jich zatím osm druhů (autorka přislíbila doplnit o další potřebné) a teď plánuji nažehlené obrázky jen doplnit jehlou v podobě názvů, možná orámování nějakým rychlým stehem...

A dopytlákováno jest? Nejest. Páč pytlíků není nikdy dost!


Toto jsou zapytlíkované všechny moje formičky na perníky a cukroví.  Jednoduché pytlíky z bílého plátna jsme s Terezkou přejely barvou za použití odřezků nezdařených linorytů.
Tyto pytlíky mám už od svatby. To jsem ještě přes samou mateřskou ani nešila, ale koupila je v jednom brněnském obchůdku. A považ, ten obchod tam ještě pořád je.
Naši nejoblíbenější Pytlíci. Bez nich by to už ani nešlo.
Část bylin čekajících na nové obaly.
Home office i Vám :)



10 komentářů:

  1. Tož ja. Vyhazuji si pytlíky bylinkovníky z hlavy i diáře. Elegantní nažehlovací řešení. Ano, pytlíků a pytlů a kapsářů není nikdy dost. Každá home office je po homework(oholičku) prostě malá. Ale zaplať Pámbu i za klidný kout.

    OdpovědětVymazat
  2. Pytlíky od Vás mají styl a šarm :) A díky za odkaz na Pytlíky.cz! Mimochodem....má maminka a předci se jmenovali Pytlovi ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nerada nakupuji, ale objednávka u Pytlíků.cz je každoměsíční potěšení. A zpravidla s objednávkou přijde i nějaké malé překvapení. Naposledy to byla kouzelná hůlka s následujícím návodem: "Hůlku si vezmeme do ruky, hezky rovně si stoupneme, nadechneme se plně, zavřeme oči a představíme si něco krásného, co si přejeme splnit a co slouží ku prospěchu růstu radosti na světě. Pak si své přání vyslovíme a s otevřenýma očima řekneme ANO... No kdo vám tohle dneska dá :)

      Vymazat
  3. Už jsem se kolikrát koukala, kde by měli docela obyčejné papírové pytlíky, ale hele, tady se to pytlíky přímo hemží :-)

    OdpovědětVymazat
  4. pytlíky vůbec nepotřebuju..... ale jestli nějaký pořídím......!
    tak vím, kdo za to může!

    OdpovědětVymazat
  5. Teeedy, fakt nádhera!!! A koukám, na polici trůní stejná drátěná slepice, jako u nás:)

    OdpovědětVymazat
  6. Tady už chybí jen Frodo a Bilbo Pytlíci:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky nesmíme zapomenout zmínit brouka Pytlíka :)

      Vymazat
  7. taky moc pěkné! já se teď naučila šít pytlíky na projekty ... s rypsovkou a je to moc slušivé. Tuze se mi líbí ti vaši pytlíci s linoritovým potiskem ...

    OdpovědětVymazat