středa 12. března 2014

Bambusová mydlenka

Začaly agrotechnické lhůty. Den se prodloužil a volný čas ještě více zkrátil. Na pletky přemalá kapacita. A přeci to tolik chybí. V poobědové pauze jsem si vytáhla zbyteček bambusové příze v krásném odstínu "motouzovém" a uháčkovala malou síťovku - mydlenku. Udělala radost. Hlavně tím rychlým výsledkem. Vzpomínáte na plastové síťky na mýdla v době nedávno minulé? 

Mydlenka se zbytky mýdel z celého domu bude sloužit venku u škopku. Včera jsem ho napustila aby se zatáhl. Zatím je jak řešeto. Škopek slouží k předmytí potomstva vracejícího se z terénu. To abychom neměli doma z umyvadel pořád záhonky.

Moje láska k bambusu je mladá, ale navždy. U bambusu platí, že v zimě hřeje a v létě chladí. Nevím jak to dělá, ale je to fakt! A navíc je tak moc ňuchací a hedvábně vábný. Volně rostoucí bambus není nijak chemicky ošetřován a má dobré antialergické a přírodní antibakteriální účinky. Mnohé maminky - látkařky - znají bambusové plenky. A protože u nás v současnosti neplenkujeme a maminka se učí mít se ráda, má z bambusu nepřekonatelný rolák




Z lásky k bambusu naše starší bambusové výrobky pro inspiraci:




1 komentář:

  1. Mydlenka na zahradu je dobrý nápad. Znamenám si :-)
    Jak se jmenuje ten bambus?

    OdpovědětVymazat