středa 5. března 2014

Opi z tropy

Nejsme moc na panenky, ale na opici Agátě praktikujeme běžné záležitosti jako krmení, oblékání, vožení v kočárku či drezuru. A ona je taková poddajná, že ji můžete třeba i zasukovat ruce nad hlavou nebo ji pověsit na chvilku na strom a ona vám to mileráda odpustí. Co vám neodpustí je, že ji necháte třeba jen chvilku doma. Musí všude s vámi. Prostě zvědavá je jako opice :)

Návod v angličtině pro inspiraci zde. Pokud použijete středně silnou přízi (doporučuji se podívat, jestli vám nebo někomu blízkému neleží ve skříni svetr hodný recyklace), bude mít opice rozměr tak akorát na velikost nejmenšího kojeneckého oblečení. Tudíž odpadá další problém s pořizováním nákladné opičí garderoby. Pokud vám nezbylo nic po dětech, nějaké ty dupačky či svetřík seženete v bazaru za pár korun. A naše opice nemá ocásek. Přišlo nám, že by v kalhotách trochu překážel. Jenže ona je nakonec taková parádnice šatová, že ještě uvidíme.

A nakonec trochu té anglické terminologie, která usnadní práci s návodem:


ch (chain stitch) = řetízková oka
sc (single crochet) = krátký sloupek
2sc-inc (2-single crochet increase): 2 sc in one stitch = 2 krátké sloupky do jednoho oka
2sc-dec (2-single crochet cluster/decrease): vpíchněte háček do 1.krátkého sl., naberte a vytáhněte oko, vpíchněte háček do dalšího krát.sl., naberte a vytáhněte, nahoďte přízi na háček a protáhněte všechny 3 oka na háčku
yoh = yarn over hook = příze nahozená na háčku
sl st =  slip stitch = slepý steh (pevné oko)

Mám i vlastní český překlad, ale jeho zveřejnění originál nepovoluje. Pokud by při vaší práci vyvstal nějaký problém, napište a dáme to nějak dohromady. Dobře mířenou radou snad žádná autorská práva neporušíme :)







2 komentáře:

  1. ta je náádherná. Ta by se určitě líbila Jeníčkovi, podobná zvířátka má rád.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak vase opice je naprosto bozska a certovina ji kouka z kukadel. Vazne moc povedena.

    OdpovědětVymazat