čtvrtek 1. května 2014

Dobré ráno

Při čaji a východu slunce si stloukám rámky pro včely. Netušila jsem opravdu, že při včelaření budu i stolařit. Ale stejně je to krása. Žádná kancelářská nuda v Brně, žádný agresivní klient, jen kladivo a já.

Jeden rámeček se stlouká 8 hřebíky na speciální formě. Pak přidáte další dva hřebíčky na bok (na omotání drátku a ještě si 4x ťuknete na hlavičku hřebíčku s mezerníkem (to aby se vám rámečky v úlu nedostaly moc těsně k sobě). Následně přesně na střed navrtáte malým vrtáčkem 8 dírek na provlečení včelařského drátku. Ten provléknete a pak už zbývá jen natavit voskovou mezistěnu a JE TO! No uvidíme to nadšení u 150 kusu. Jinak ideální práce pro vystresované matky a manuálně zručné děti. Konečný počet prstů po dokončení díla se nezaručuje.

Kolíky připraveny na příští týden pro naši cestu po Rumunsku. Prý je tam letos přeupírováno - verze pro děti. Verze pro starší a pokročilé - dneska se z lísky a vrbového proutí chystám umotat obrubu k rebarboře, než ji děti zase v zárodku ušlápnou, ostatně jako již dvakrát po sobě.

Dneska se mi také po měsíci vrátí fotoaparát z ciziny. A mám toho v šuplíku fakt hodně a chce to ven.




2 komentáře:

  1. Petro, kdybys třeba reberboru rozsazovala, tak dej vědět. Bych se i na výlet urvala. Tu moji sežraly kozy (libeček ještě roste) a i Andrea touží po odkopku.
    Smysluplná rukodělná práce skvěle čistí hlavu a přináší radost do duše. Mně tedy zcela jistě.
    Jupí, už mám za sebou půl hodinu pletení na pěti jehlicích. Reinkarnuji do krásy! OW

    OdpovědětVymazat
  2. Letos mám tu rebarboru nějakou ušlápnutou. Ale paradoxně ji jíme víc než kdy jindy. Jak jsem rozkřikla, že ji mám letos takovou chudinku, každá návštěva nám nese náruč :)

    OdpovědětVymazat