středa 7. května 2014

Rumunsko - Cota 1000

Zdravíme rodinu, přátele i milé čtenáře. Hlásíme se z Rumunska z oblasti Apuseni Mountains. Z oblasti, kde neuslyšíte sekačku na trávu, neuvidíte žádný traktor či jinou závratnou mechanizaci a přesto to tu roste a žije. Varování před pobíhajícími psi je ale na místě. Když jsem si na jednom odpočívadle vyskočila protáhnout nohy, málem jsem ani nestačila přibouchnout dveře auta před čumáky rozzuřené smečky. Pes kam se podíváš.
 
Závěrem bych ráda vysmekla poklonu KČT za úžasné značení našich turistických cest. Tady značení dost chybí, ale hezky je tu všude, takže dobrý :)
 
 
 
 
















4 komentáře:

  1. Jé, tam jsem byla v roce 1999:-))) a kufrovali jsme fest, jednou jsme na jednom místě strávili celý jeden den, než jsme našli cestu...štastnou cestu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značení cest a rumunské mapy na to by měl být samostatný kurz. Ale jak říkám. I když člověk bloudí, pořád je na co se dívat :)

      Vymazat
  2. Rumunské hory, to je nádhera. Byli jsme s manželem dvakrát v severní Bukovině, navštívili několik malovaných Unescem chráněných kostelů, barevných trhů, měst s obdivuhodnou architekturou, zdolali pár vrcholů... O turistickém značení v Rumunsku by se dal vyprávět dlouhý příběh :o)
    Ráda bych se tam vrátila i s dětmi. Doufám, že za tu dobu globalizace tuto nádhernou krajinu příliš nepoznamená.

    OdpovědětVymazat