pondělí 10. listopadu 2014

Dřevo s duší

Řemeslo je stejně důležité jako vzdělání a tak naši hoši dostali k narozeninám společný dárek. Být nějakou dobu kluci kluci s klukama spolu a taky se naučit vmyslet kus polínka do něčeho krásného a nejlépe i užitečného. Výsledek tedy předčil všechna moje očekávání.

My holky jsme se taky neflákaly. Nalouskaly jsme něco ořechů na martinské rohlíky a začaly šít dalšího vlněného parťáka. V sobotu jsme v Brně vyšívaly s Evou alias loverevamp a pak ještě v nadšení bez ní a to celou neděli. A bude to tedy zase liška jako vyšitá.

Úplně nejvíc bylo to poslední podzimní sluníčko a oranžová. Nejvíc se mi líbilo na domácí meruňkové marmeládě namazané na špaldové vánočce se sušeným ovocem a mandlemi. 

A na závěr moje osobní hormonálně vydatně podpořená představa živého zimního obrazu:V kamnech praská oheň a za oknem chumelí. Je to takové to poklidné, tiché chumelení. Já sedím u kolovrátku nebo s jehlicemi a v závěsné kolébce si vrní čerstvé miminko. Holky u stolu popíjí svařený mošt a něco kreslí a kluci sedí na lavici u kamen, povídají si a vyřezávají Betlém...

Slyším věrně svoji kamarádku jak pronáší: "Peťo, nehul tolik. Už si viděla někoho z vás 5 min. sedět?" Ale představa i tak krásná :)







2 komentáře:

  1. jééé...to dřevo. paráda. kluci šikovní. a jééé...ta panenka. těším se, až bude. tyhlety mám asi nejradši. liška vyšitá taky supr! tak si tu zase po čase brousím a je tu moc dobře. a co mimi? roste, roste? to těšení, to chování...ono není jen to, já vím. tak ať to nebolí a jde to rychle, až bude ten nejsprávnější čas, přeji. a nejvíc toho krásného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kluci jsou machři, miminko roste a vlněná panenka bude nakonec asi panáček :)

      Vymazat