Vychytávka roku. Popisovač na sklenice. Každý rok řeším etikety (neúspěšně) a pak stejně detektivně zjišťuji, cože je pod víčky. Takže letos takto. Popsat, nechat zaschnout a uložit. A dolů to jde rozhodně lépe než papírové lepky a jiné vychytávky. Stačí houbička a trošku čistícího prášku.
Nápad na jmenovky na stromky jsme ukradli v Zeměráji. Praktické taktéž jako blázen. Loni jsme vysadili 10 nových ovocných stromků. Odrůdy jsem si pamatovala asi měsíc. Pak jsem usilovně přemýšlela a nakonec jsme si vyrobili ty jmenovky.
Momentálně nás to tak chytlo, že vyrábíme jmenovky k bylinkám. Došla jsem k tomu po zjištění, že když vyšlu pro bylinky někoho jiného než sebe, je to ztraceno. Tak se děti (i dospělí) aspoň naučí co je co.
Pozn.: Toníčka Antonína jsme samozřejmě nenamixovali a nezavařili. Pod názvem Toník 2015 se ukládá dětská výživa, zde konkrétně jablka + borůvky :)
Pěkné :-) a můžu se zeptat, jak zavařujete cuketu - mohla byste mi poradit nějaký osvědčený recept? Letos se nám na zahrádce konečně urodilo pár cuket - nestačili je sníst ani slimáci-tak bych je ráda nějak uchovala i na zimu...
OdpovědětVymazatděkuji Katka
Naši kluci milují cuketu takto: 1 kg cukety a 1 kg paprik očistit a nakrájet na kostky cca 1 cm. Na oleji zpěnit 500 g cibule, pak přidat zeleninu a lehce vařit půl hodiny. Na závěr přidat 1 velkou sklenici kečupu a 1 velkou sklenici ostrého kečupu, 2 lžíce cukru, 2 lžíce sojové omáčky a 6 lžic worčestru. Vznikne hustá směs, s kousky zeleniny, vhodná např. na topinky nebo těstoviny.
VymazatSamozřejmě na závěr do sklenic a zavařit 30 min. na 80 stupňů. Z množství je asi 10 menších skleniček.
Vymazatdobrý den, mohu se zeptat co je to za tužku na to popisování sklenic a kde se dá koupit? Děkuji.
OdpovědětVymazatJedná se o běžný permanentní popisovač. Dostupný je ve výtvarných potřebách nebo lepších papírnictvích. Na netu třeba tady: http://www.eshop-rychle.cz/vytvarne-potreby-josefska/eshop/3-1-PROFI/396-3-PEN-TOUCH/5/2585-PEN-TOUCH-bila-1-0mm
Vymazat