středa 28. října 2015

Nech na hlavě

Toníčkovi povyrostla hlava. To by samo o sobě nebyla až taková zpráva dne, ale najednou vyvstala přímo akutní poptávka po nějaké středně silné čepici. Prohlídkou šatníku jsme  zjistili, že Antonín disponuji pouze modely huňatých arktických ušanek, což by v tomto babím létu nebylo pravda úplně to pravé ořechové. Odložila jsme něžně několik starších pletených čepiček do krabice s nápisem: "Pro jiný pidilidi" a nahodila ze zbytků na nový model. Trošku folklórek v moderním pojetí :)

Dneska ráno jsem u snídaně dopletla a přišila šňůrky a alou hned do světa provětrat. A větrali jsme se statečně. Konkurence silná, ale jako vždy milá a pohodová. A já doufám, že jsem to Antonínovi moc nekazila. I když s tím kojením mezi 5 a 6 kontrolou mě nečekaně velmi zaskočil, ale alespoň se ještě nějaký čas můžeme vymlouvat. Kojili jsme zní při závodech totiž o moc líp než kochali jsme se :)










16 komentářů:

  1. Parada nejvetsi! To chci taky umet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plést nebo orientačně běhat? :)

      Vymazat
    2. Plest takovouhle cepicku:-D Orientaci zvladam v pohode,ale behat na cas?!?! Uaaa! Nebyla jsem na gymplu daleko od dvojky z chovani za neprilis zdvorily komentar zkouseni z behu,nikdy jsem nebyla soutezivy typ.

      Vymazat
    3. Já obojí. Běhat by mi stačilo i neorientačně. Běhám obden ráno na vlak, z donucení, styl příšerný, dech popadám, ještě když ukazuju panu průvodčímu průkazku. Čepice i Toníček k zulíbání. A sluší vám to oběma moc.

      Vymazat
    4. A to je na orientačním běhu to nejkrásnější. Že neběžíte v mase lidí po asfaltu ve stresu, že jste třeba poslední. S úsměvem. Sám za sebe a se sebou. Klidně bez stylu a klidně i krokem s dětmi na zádech nebo v zádech. V přírodě...

      Vymazat
    5. zatím neoficiálně a bez publika, jen sama pro sebe, jsem se zařekla, že ve čtyřiceti začnu orientačně běhat. Mám pět let čas na rozmyšlenou a hlavně na rozběhanou (zatím žádný běžec nejsem, ale když už, tak jedině v přírodě, asfalt mě nebaví, a vlastně mě nebaví ani závodit, soutěžit). Zkrátka mě to láká - je to venku, v lese, člověk sám za sebe (kolektivní sporty nemám ráda, protože to ostatním kazím). Mám šanci? Kolik se toho během jednoho průměrného závodu naběhá?
      P.S. s pletením si žádné cíle nedávám. Kdysi dávno jsem své barbíně upletla šálu a vestu a tím jsem asi navždy skončila

      Vymazat
    6. Veroniko, šanci má fakt každý. Na rychlosti a stylu nesejde. Kolikrát před vámi kráči korpulentní dáma krokem, vy lítáte jak šílenec a ona s rozvahou je na tom časově líp. Prima je, že na závod postavíte celou rodinu. Hlásí se předem do kategorií podle věku. Pak existují kategorie mimozávodní A to kategorie P-příchozí (zpravidla jednodušší trať bez nutnosti registrace), T- tréninková (nechcete závodit jen si zkoušet jak na tom jste), a kategorie HDR (pro ty nejmenší, můžete jít ve skupině, s miminkem či se psem - většinou je i cesta podpůrně vyfáborkovaná). Dobré by bylo mít pro začátek nějakého "průvodce" alespoň pro první, druhý závod, který vám ukáže jak co funguje (registrace, čipy, vyčítání, měřítko, piktogramy...). Odkud jste? Klidně se vám vnucujeme :) A neodkládejte to. Běžte hned.

      Vymazat
    7. Děkuju za popis, zní to dobře. :-) Myslím, že jsem zdaleka, Znojmo.

      Vymazat
    8. Veroniko běháme Brno - Olomouc - Vysočina a klidně i cokoli jiného. Je to pro nás vždy celodenní výlet. Sledujte http://oris.orientacnisporty.cz/. Registrovat se můžete kamkoliv a kdykoliv. A klidně mi napište i mail a já vás budu pravidelně někam lákat :)

      Vymazat
  2. Tedy Petro, smekám... před všemi vašimi činnostmi. Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Dokonalost! Ta čepička je pletená bez návodu?! Neskutečné, tohle se snad taky jednou naučím, ti ptáčci jsou super! :-) Moc Vám to sluší..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez návodu, ale proběhla inspirace na Pinterestu, kde byla podobná.

      Vymazat
  4. Krásná, že i ptáčci v křoví musí závidět :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Čepička překrásná!
    Krásně Vám to ladí, běhá...všem:)!!

    OdpovědětVymazat
  6. Před týdnem jsme natrefili na krásný přespolněběhací film. McFarland, USA. U nás v překladu McFarland, útěk před chudobou. Vřele doporučuji.

    OdpovědětVymazat