středa 10. srpna 2016

Nekrmit!

Přes všechno moje odhodlání, že do brněnské zoo již nikdy nevstoupím, stalo se. Byla jsem tam párkrát. V 7.třídě na školním výletu, když se nám narodilo první miminko s kočárkem a naposledy asi před 15 lety s celou rodinou. A vždycky mě ta návštěva vrhne do deprese. 

Jak já ráda třeba do Lešné nebo do Jihlavy. Taktéž v pražské zoo je celkem obstojno (až na to kouření všude). Brno mám ráda, ale místní zoo mě opět vrhla do smutku. Rezavé klece, zastaralé výběhy, neuvěřitelný zápach, neudržovaná zeleň, apatická a smutná zvířata a taktéž zcela apatický personál. Za co zoo až tak nemůže, je ten neuvěřitelný kopec na kterém stojí. Za co už ale určitě může, je absolutní nemožnost dát si někde dobré kafe nebo vlastně cokoli dobrého. Špína, neudržovanost ... copak je pořádek tak drahá záležitost? Moje babička říkala: "Chudí být můžou, ale pořádek je nic nestojí".

Teď mě napadá jen jedna věc. Budu muset rychle napsat nějaký nový blogový příspěvek (nebo víc), aby tento zapadl někam hluboko a nekazil nám všem karmu :)










7 komentářů:

  1. Nemám ráda vůbec žádnou ZOO. Vím, děti to baví, byla jsem tam s nimi, ale zvířata v klecích a ptáci ve voliérách mi nedělají dobře.Vlk za plotem!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, zajedte do Prahy . kouření ma přísnější pravidla (vlastně jsem si za poslední 2 roky nevšimla, že by někdo v zoo kouril).a patří mezi 10 nejlepších zoo na světe. Skoro me mrzí, že pisete, že je tam obstojno ve srovnání s Jihlavou. Kam se Jihlava hrabe☺.a rada vzpomínám na Olomouc, tam jsem byla sice před 15 lety, ale bylo to tam super.pekny den, Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě Jihlavu máme nejblíž. Malá komorní zoo a moc se snaží. S Prahou samozřejmě nelze příliš srovnávat. A děkuji za tip na Olomouc!

      Vymazat
  3. Ještě jsme tam nebyli. Tak ani nepůjdem.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak naopak mně se zoo v Brně líbí. A to neříkám proto, že už spoustu let jsem brňák. Poprvé jsem v ní byla jako žákyně sedmé třídy a byla jsem naštvaná a nelíbila se mi. Od narození dcery do ní chodíme alespoň jednou za rok a vidíme pokroky a změny k lepšímu a to velké změny. Takže Zuzu vyraž, protože je tam opravdu hezky.

    OdpovědětVymazat
  5. Děti zoo milují, takže každý rok 2-3 návštěvy zvířátek "musí" proběhnout.
    Máme rádi ostravskou zoo (nám nejblíž) a Lešnou.
    Olomoucká je menší a zdá se mi, že tam zvířátek ubývá, ale zase to vynahrazuje krásná bazilika hned vedle.
    Letos na výletě po jižních Čechách jsme navštívili zoo Hluboká a ta se mi líbila úplně nejvíc.
    (V pražské jsme ještě nebyli, tak nemohu srovnat.)

    OdpovědětVymazat