neděle 1. června 2014

Vivat síťovka podruhé

Tentokrát ale bude opravdová, síťovaná. Když jsem na blogu zveřejnila návod na háčkovanou, hlavou mi pořád šla trochu zapomenutá technika síťování. Dostala jsem kontakt na pěkné stránky o uzlech všelijakých, včetně techniky síťovací. Ale nešlo to. Ten zpropadený uzlík ne a ne být tam kde bych ho potřebovala, připraven nést váhu i několika kilogramů pomerančů. 

Chtělo to nakopnout. Bohužel nenakoplo ani pár hodin strávených na kurzu. Síťování jsem pokorně odložila jako textilní techniku, kterou už nepokořím. Jenže pak s tvrdostí dubu jsem jehlu doma vytáhla znova a odstřihovala a odstřihovala tu nepovedenou první řadu. V síťování se totiž nedá párat. Jak je uzlík zatažen, je to navždy.

A pak s nadšením nepopsatelným jsem k první řadě zasukovala druhou, třetí... třicátou šestou. Ladnost rybářovi ženy mi rozhodně ještě chybí, ale je to tu!

A víte, že první síťovka na světě se narodila u nás na Vysočině? Pokud se o síťování a jeho historii chcete dozvědět víc tak tady. Krásné vzpomínkové retro video na síťovku tu.

Konec igelitu prosím.





Objednala jsem si menší jehlu a chystám se na síť s pidiočky na které by se dala vyzkoušet i vysněná technika vyšívání do sítě. 

Pro představu inspirace z Pinterestu. 






5 komentářů:

  1. Gratuluji ze se konecne povedla a to je teprve zacatek.A co rict o vysivani do site -proste nadhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začátek to tedy je. Ale cesta dlouhá tisíc mil počátek vždy má v prvním kroku :)

      Vymazat
  2. Já to Vaše nadšení a odhodlanost obdivuju! Síťovka je skvělá. A to okno s vlaštovkami...

    OdpovědětVymazat
  3. ty jo, ty se nevzdáváš! gratuluju k pokoření další mety

    OdpovědětVymazat
  4. Vzpomínám si, jak jsem jako dítě zkoušela síťovat s improvizovaným dřívkem se zářezy. Šlo to kupodivu dobře. Dnes nevím nevím. :-) Síťovku mám koupenou. :-D Petra

    OdpovědětVymazat