úterý 30. září 2014

Sama doma

Dlouho nebyl a teď se podařil. 
DEN.

Rodina přivolávala deště a kdo ví co ještě. Pro zájemce lehká ukázka ZDE.

Já se rozhodla, že když mrkev a řepa vydržely v zemi tak dlouho, vydrží tam ještě nějaký den navíc.

A tak jsem dělala to, co normálně moc nedělám. Odpočívala, napustila si plnou vanu v pravé poledne, oběd snědla v posteli u parádního filmu a hlavně tvořila a NEPRACOVALA...

Zahájila jsem dlouho odkládaný projekt další recyklace zbytků přízí. Ovoce a zelenina. Vznikly dvě dýně, na jehlicích je řepa, v hlavě to víří další nejen podzimní vitamínovou inspirací. Parádní i na takovéto domácí učení, např. cizí jazyk - barvy, počty, názvy. Následně jsem připravila v angličtině zapeklitý recept, který budeme z pletého tovaru vařit.

Postupně vyšívám do ježíškového svetru. Žádný plán. Žádné kopírování (inspirace). Jen tak. Metoda pokusu a omylu. 

Z posbíraných návodů a obrázku z netu vznikla závěsná kolébka. Ze starého pevného prostěradla. Foceno v noci po dokončení. Rozpěrka není vybroušená ani natřená. Provizorní závěs na švihadle, kterého se Julie ihned po spatření hlasitě dožadovala. Uklidnila ji dýně. Teď kolébka čeká na razítkování. Na to se tedy těším moc.

Víc takových dnů. Řekl věčný optimista :)









15 komentářů:

  1. Dokonalá dýně! Koukám, že rychlošípácké "dej si placku na hlavu" nabralo u vás zcela nový, podzimní rozměr a tvar.

    Zajímalo by mě, jak to všecko stíháš. Místnost s připravenou kolébkou, pec, uklizeno, na stole bábovka, na hlavě dýně.. úplná idyla.
    Zdravím! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se právě všechno stihne, když člověk ostane jeden celý den sám doma :)

      Vymazat
  2. A to byl jen jeden den? :-) Obdivuju ten svetr, je nádherný!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná dýně. Pec musí být úžasná věc. Svetřík také suprový.
    Můžete mi poradit, jak se plete svetr s kruhovým sedlem? Nahodí se jako na raglán pletený zhora, ale pak tápu v při přidávání ok.Vím, že se přidává vždy v jedné řadě několik ok. Ale po kolikáté řadě a kolik ok vůbec netuším. Angličanky nebo spíš australanky mají na svých blogách spoustu svetrů takto pletených. Už pár let po něm pokukuji, ale ještě jsem nenašla čas se do něj pusti.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pletu obráceně. Odspodu. udělám si záda dohromady s předními díly, na 4 jehlicích rukávy a pak to všechno hodím na jednu kruhovou jehlici a rovnoměrně ubírám až ke krku. Svetr je pletený podle návodu zde:http://www.garnstudio.com/lang/cz/pattern.php?id=5360&lang=cz
      Jen jsem na sedle nedělala to řasení, aby šlo vyšívat.

      Vymazat
  4. Obdiv! Tolik toho stihnout za jeden den. Já totiž vždycky, když mám nějaké volno, než se rozhoupu, co vlastně budu dělat, je večer. :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Sama doma patří k nejlepším dnům roku, škoda, že tak řídkým :-) Kolíbka je parádní, těším se na razítka!

    OdpovědětVymazat
  6. Pro mne by to byla práce alespoň na tři dny. Pak, že po kom jsou ta vaše dítka činorodé.
    (Film Mary a Max znám, přesně vystihuje svět autisty.)

    OdpovědětVymazat
  7. To je nádhery!!!! Nevím dřív obdivovat .... dýni, výšivku nebo tu úžasnou kolíbku s kachlovými kamny v pozadí ...... Peti, přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  8. kolíbku si nemůžeme vynachválit:)zrovna v ní Frantíček spí:)a ten svetr!jé!já bych si takový taky přála:)krása nesmírná!dýně taky parádní, už vymýšlím, jak by se dala uháčkovat(návody nedávám:))a Den, na ten se těším,,,,jednou...až třeba nebudu kojit:)ale mě by se asi stýskalo, zatím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já ůplně sama pravda nebyla. Č.5 (mimochodem nejspíš Antonín nebo Františka :) se má čile k světu :)

      Vymazat
    2. nádhera!hele a je to číslo pět páté dítko nebo pátý člen rodiny?:)a kdepak jste brali inspiraci?:)to jsou nejkrásnější jména na světě!:)schvaluju!!hurá!a kdy to asi tak bude?:)

      Vymazat
    3. Č.5 rovná se páté dítko. Inspirací pro výběr jména nám byli dva Tondové dospěláci, které známe a moc si jich vážíme. U Františky zase manželova babička, po které máme grunt. Ta byla i přes její tvrdý život taktéž moc hodná, krásná, pozitivní, skromná a pracovitá osoba. A bude to koncem ledna a těšíme se moc :)

      Vymazat
  9. Krásné dýně a ten svetřík vyšívaný, klidně bych ho nosila sama. A vůbec to u vás vypadá moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  10. Jako vždy super výkonná! Zdravím a závidím tu spoustu energie.

    OdpovědětVymazat