pondělí 24. srpna 2015

Ve stavu

rozpracovanosti.

Jako každý rok si začneme s nadcházejícím podzimem myslet, že co jsme nestihli za celé léto, stihneme za jeden víkend. Naivní.

Koupila jsem Julii pro 5.třídu domácí školy kartonovou kostru. Nadchlo to všechny. A tak skládáme a popisujeme. Byť se skládá celá bez stříhání a lepidla, dřina to je a závěrem jsem pár spojů raději i pojistila tavicí pistolí. 

Chystáme dříví na zimu. A jako každý rok na poslední chvíli. Omluvou budiž moje pochroumaná záda a spousta práce s včelkami, které musel nuceně na nějakou chvíli převzít můj muž s alergií na včelí žihadlo. Nakonec i tento nečekaný hazard přinesl ovoce. Bylo zjištěno, že onu alergii již nemá a nebo dokonce se začalo i šuškat, zda ji vůbec kdy měl :) 

Husy se s námi loučí. Je mi to trochu líto. Byly pro mě něco jako pro zámeckou paní pávi v zahradě či labutě na jezírku. Křtiny Toníčka Antonína se však blíží... Dětem jsem zakázala dávat jim jména. Kluci to pojali po svém a říkají jim "polička v mrazáku č.1 a č.2". Julie byla poetičtější a nazvala je "Lady Gaga č.1 a č.2). Tak nevím, co je lepší. Ovšem všichni se denně chodí ptát, když už je zařízneme. Včetně muže, který každé ráno v obleku hopsá mezi jejich exkrementy ke svému automobilu tovární značky ... 

Začal čas švestek. A každoroční boj mezi slivovicí (muž) a povidly (já). Muž třese stromky a plní sudy. Já vybíhám po rozbřesku očesat co nejvíce do buchet, knedlíků a rozvaru. Vede muž. Ale já objevila recept na buchtu, která odteď patří mezi TOP 10 našich moučníků v kategorii "když se chceme předvést a pochutnat si". Ubrala jsem jen cukru a ostatní nechala přesně tak. Překvapivá je hlavně ta křupavá maková posypka a vysoké vláčné a nadýchané těsto. Doporučuji jednomyslně.

Namočila jsem zbytky letošního proutí a pletu. Větší i menší projekty. A taky jeden mega, který se bude finalizovat až na jaře. Julinka vyrábí z vařeček jmenovky k bylinkám. A taky jsem vytáhla pletací jehlice (to zas příště). Prostě je toho tolik. Jen všechno nějak v tom stavu rozpracovanosti.











8 komentářů:

  1. Neskutečně Vás obdivuji, všechny! Jste krásná rodina, která ví co chce.. Moc ráda čtu Váš blog, jen tak dál, prosím !! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. Ale musím trochu polemizovat. Mnohdy nevíme co chceme, ale s určitostí víme, co už nikdy nechceme :))

      Vymazat
  2. Já ten váš stav rozpracovanosti hltám! A úplně mě pošťouchl v mém stavu letargie končícího léta - jako ne že bych jen ležela a hleděla, ale chybělo to pravé odhodlání pustit se do něčeho, co není zrovna úplně nezbytné - a jak to tady tak čtu, odhodlání se klube... Je to nakažlivé. :-) Děkuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko děkuji. Těším se na výsledky vašeho odhodlání. Jsou vždycky úplně dokonalé a taktéž velmi nakažlivé :)

      Vymazat
  3. ladygaga mě náramně pobavila i muž poskaující mezi exkrementy, u nás jsme právě přešli na slepičí vězení a poprvé za 6 let nepřeskakujeme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomu rozumím. Doba kdy nám po dvorku běhalo 20 slepic je naštěstí už taky pryč. Ale po Lady Gagách se mi bude stýskat hovínko nehovínko :)

      Vymazat